ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΥΣΥ ΠΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΟΣΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ

Η ΕΚΥΣΥ κατά την διάρκεια του 2020 πέραν από την  συνεχή δράση της για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και την αντιμετώπιση πρόσθετων προβλημάτων  που προέκυψαν με την πανδημία  του κορονοιού πραγματοποίησε μεγάλη  ,ολόχρονη , εκστρατεία ενημέρωσης των συνταξιούχων για όλα τα θέματα που τους αφορούν αλλά   ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των χαμηλοσυνταξιούχων.

 Ωστόσο , ύστερα και από την βελτίωση του Σχεδίου Ενίσχυσης των Χαμηλοσυνταξιούχων  και τα πάρα πολλά τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά η ΕΚΥΣΥ έχει διαφανεί  ότι δυστυχώς μερικές χιλιάδες   συνταξιούχοι  που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έχουν υποβάλει ακόμη  αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής, του χριστουγεννιάτικου  ή ενδεχομένως  και του πασχαλινού επιδόματος.

 Η ΕΚΥΣΥ διευκρινίζει ότι  δικαιούχοι είναι  συνταξιούχοι  που έχουν  ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Το όριο της φτώχειας είναι 10,324 ευρώ  στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15,486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων.   H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ε.Ε.Ε.-(Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος)

Διευκρινίζουμε  ότι  όσοι συνταξιούχοι  παίρνουν την μικρή επιταγή δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση .

Για οποιαδήποτε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ σε όλες τις πόλεις ή στις τοπικές επιτροπές της Οργάνωσης .

29.01.2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ