Επίλυση των προβλημάτων τους και λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας απαιτούν οι συνταξιούχοι Τσάδας

Επίλυση των προβλημάτων τους και λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας απαιτούν οι συνταξιούχοι Τσάδας

Επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων  και λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας απαίτησαν από την Κυβέρνηση  οι συνταξιούχοι σε σύσκεψη  που πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ   στη Πάφο . Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 10 Ιουλίου  ύστερα από ενημέρωση που έγινε από τον Γ.Γ.  της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε στο κοινοτικό πάρκο της Τσάδας το οποίο γέμισε από ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Στη συγκέντρωση  παρευρέθηκαν συνταξιούχοι από την Τσάδα, την Καλλέπια και Κοίλη οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για όλα όσα τους αφορούν και υπέβαλαν τα ερωτήματα και τις απόψεις   τους προς τον Γ.Γ της ΕΚΥΣΥ,   ζήτησαν  από τη νέα κυβέρνηση  επίλυση των προβλημάτων τους. Όπως σημειώθηκε στην συγκέντρωση, παρά τα  πάρα πολλά  διαβήματά που έκανε η ΕΚΥΣΥ μέχρι σήμερα εντούτοις, τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι απαίτησαν:      

– Κατάργηση του πέναλτι  12% για όσους επιλέγουν να  συνταξιοδοτηθούν στο 63ον έτος της ηλικίας τους.

– Σύνταξη  χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους.

– Δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους.

– Επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας.

– Αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα.

-Επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων

Τη συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κοινοτάρχες Τσάδας και Καλλέπιας, Παύλος Χατζηνικόλας και Νίκος Σαββίδης, ενώ εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ Πάφου παρευρέθηκε η Ελένη  Χατζιαντωνά.

Σημειώνουμε ότι την Τρίτη 18 Ιουλίου η ώρα 10.π.μ.  θα  πραγματοποιηθεί  περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιούχων  της ελεύθερης Αμμοχώστου στη Δερύνεια  ενώ στις 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων στα Περβόλια Περιφερειακή Σύσκεψη των συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ