Ευεργετική για την υγεία η γυμναστική στην τρίτη ηλικία

Ευεργετική για την υγεία η γυμναστική στην τρίτη ηλικία

Συνταξιούχοι γυμνάζονται στο Σπίτι της ΕΚΥΣΥ στο Καϊμακλί

Νους υγιής εν σώματι υγιή! Αυτό το σοφό αρχαίο ρητό φροντίζουν να κάνουν πράξη οι συνταξιούχοι που επισκέπτονται το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ στο Καϊμακλί. Οι συνταξιούχοι στο Καϊμακλί έχουν την ευκαιρία εντελώς δωρεάν να γυμναστούν δύο φορές την εβδομάδα στο Σπίτι της ΕΚΥΣΥ μέσω του προγράμματος Αθλητισμός για όλους (ΑΓΟ).

Το ΑΓΟ που είναι πρόγραμμα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) διατίθεται δωρεάν σε οργανωμένα σύνολα και είναι ανοικτό για άνδρες και γυναίκες. Στο Σπίτι της ΕΚΥΣΥ το πρόγραμμα γυμναστικής λειτουργεί εδώ και 17περιπου  χρόνια, δύο φορές την εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία αφού σε αυτό συμμετέχουν τακτικά περίπου 20 άτομα, κυρίως γυναίκες.

Το πρόγραμμα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 10.30 μέχρι τις 11.15. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε μαζί μας την γυμνάστρια Άντρη Σιάλου και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Απολαμβάνουμε τη γυμναστική μας και νιώθουμε τα οφέλη που έχει η τακτική εκγύμναση στο σώμα αλλά και στην ψυχή μας», δήλωσαν  η Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου Σταυρούλα Φιλίππου όπως και η τέως Γραμματέας Κάτια Λουκά.

Όπως μας είπαν , μετά τη γυμναστική οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να καθίσουν, να πιούν καφέ και να φάνε κάτι, να πουν τα νέα τους και να συναναστραφούν μεταξύ τους περνώντας ευχάριστα την ώρα τους.

«Αυτό είναι πολύ όμορφο γιατί δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να έρθουμε πιο κοντά, να κοινωνικοποιηθούμε και να νιώσουμε ότι είμαστε μια ομάδα», μας είπε.

Αυτή τη στιγμή στο Σπίτι της ΕΚΥΣΥ γυμνάζονται άνθρωποι ηλικίας 70 μέχρι 88 ετών!

Τέλος, να ενημερώσουμε ότι το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ στο Καϊμακλί είναι ανοιχτό καθημερινά από τις  8  το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ  Κ.Σκαρπάρης  ο όποιος συγχάρηκε την τοπική ηγεσία της ΕΚΥΣΥ Καιμακλίου για την πολύ μεγάλη τους κοινωνική προσφορά  και τις παρευρισκόμενες  που συμμετείχαν στη γυμναστική όπως και την γυμνάστρια τους  .

 

 

20231130 104741

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ