Η ακρίβεια έχει τσακίσει τους συνταξιούχους και κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η ακρίβεια έχει τσακίσει τους συνταξιούχους και κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η ΕΚΥΣΥ ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας για συζήτηση και επίλυση των πολλών προβλημάτων

Η ΕΚΥΣΥ με επιστολή   της , στον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Παπαναστασίου ζητά  καθορισμό συνάντησης για συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιτίας της ακρίβειας και του συνεχώς αυξανόμενου κόστους στις τιμές  καυσίμων, ηλεκτρισμού  και γκαζιού και στα υπόλοιπα καταναλωτικά αγαθά. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση των συνταξιούχων, οι ψηλές τιμές και η ακρίβεια είναι δυσβάσταχτη για τους χαμηλοσυνταξιούχους ιδιαίτερα.

Η ΕΚΥΣΥ ζητά από τον Υπουργό Ενέργειας:

-Συμπερίληψη και των χαμηλοσυνταξιούχων στους δικαιούχους της διατίμησης με κώδικα 08 η οποία ισχύει για μόνο 8 κατηγορίες πελατών της ΑΗΚ ,  σημειώνοντας ότι  παρόλα τα διαβήματα της Οργάνωσης  προς την προηγούμενη κυβέρνηση  μέχρι σήμερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι αποκλείονται.

-Αξιοποίηση της δυνατότητας επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών                  καταναλωτικών προϊόντων.

-Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με την ενεργοποίηση των μηχανισμών του Υπουργείου  Ενέργειας με σκοπό την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, , αλλά και την αυστηρή εφαρμογή του μηδενικού  Φ.Π.Α.  στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης  όπως έχει αποφασιστεί .

-Παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους για αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους διαβίωσης.

Τέλος ζητά από  το Υπουργείο και το Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ να  επαναφέρουν το  Σχέδιο Χορηγιών για την Αντικατάσταση Ενεργοβόρων  Ηλεκτρικών Συσκευών, το οποίο να  απευθύνεται σε ευάλωτα νοικοκυριά και στους συνταξιούχους χωρίς την  προϋπόθεση  ότι θα πρέπει  να έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος της  ηλικίας τους και δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας του. Εξαιτίας αυτών των περιορισμών πέρσι  είχαν αποκλειστεί πάρα πολλά νοικοκυριά χαμηλοσυνταξιούχων που το ένα εκ των δυο ατόμων είναι κάτω των 70  ετών. Αποκλείστηκαν επίσης μονήρη άτομα συνταξιούχοι που η ηλικία τους είναι κάτω των 70.

 Η ΕΚΥΣΥ ζητά επίσης αύξηση του κονδυλίου σε σχέση με πέρυσι, αφού ήταν πάρα πολύ μικρό για να καλύψει όλες τις ανάγκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ