Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Η αναλγησία της κυβέρνησης έφερε τους συνταξιούχους στα όριά τους

 

Πάρα πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της ακριτικής κοινότητας Κάτω Πύργου. Η ακρίβεια τους έχει γονατίσει ενώ η απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης και η αναλγησία της τους δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες, ταλαιπωρίες κτλ.

Η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε Συνέλευση των συνταξιούχων την Δευτέρα 11 Ιουλίου όπου ο Γ.Γ. Κώστας Σκαρπάρης, τους ενημέρωσε για τη δράση της Οργάνωσής του για την επίλυση των προβλημάτων τους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, στην απαίτηση της Οργάνωσης για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων ζητούν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους ύστερα από 33-50 χρόνια εργασίας και εισφορών , επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος Μάνας, το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά όλων των συνταξιούχων με τα λεωφορεία, το δικαίωμα όλων των χήρων ανδρών να λαμβάνουν σύνταξη χηρείας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κόστος φαρμάκων.
Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν την ΕΚΥΣΥ για την ενημέρωση που τους έγινε και για τις συνεχείς προσπάθειες της Οργάνωσης για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Στην Συνέλευση παρευρέθηκαν η Ελένη Ευρυπίδου Χατζιάντωνα εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ Πάφου, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Λευκωσία Μάρκος Τσιηφτές καθώς και ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάφου Κώστας Θεοδώρου.
Τέλος, έγινε εκλογή της νέας Τοπικής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ.

15/7/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ