Η ΕΚΥΣΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και άμεσα να παραχωρήσει το τιμητικό επίδομα στους αιχμαλώτους

Πολλά είναι τα παράπονα και οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΚΥΣΥ από αιχμαλώτους οι οποίοι περιμένουν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση για το τιμητικό επίδομα, το οποίο αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα ήταν 200 ευρώ τον μήνα και στην συνέχεια μειώθηκε στο σύνολό του κατά 600 ευρώ.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το επίδομα θα πληρωνόταν σε δύο δόσεις των 1000 ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αντ’ αυτού μέχρι στιγμής από πλευράς κυβέρνησης δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα καταβληθεί. Το θέμα αυτό συζητήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλης και
το Υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε την Επιτροπή ότι δεν είναι έτοιμο να καταβάλει εντός Ιουλίου το τιμητικό επίδομα σε αιχμαλώτους, όμηρους και παθόντες.

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και άμεσα να παραχωρήσει το τιμητικό επίδομα όπως υποσχέθηκε στο Σύνδεσμο Αιχμάλωτων και την Επιτροπή Προσφύγων και Παθόντων της Βουλής .

 

ΕΚΥΣΥ

14/7/2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ