Η ΕΚΥΣΥ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Η ΕΚΥΣΥ θέτει ξανά το θέμα των καθυστερήσεων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας
Ζητά άμεσα συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας

 

Η ΕΚΥΣΥ απέστειλε στις 24 Ιουνίου νέα επιστολή στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, με την οποία ζητά άμεσα τον καθορισμό συνάντησης για συζήτηση των σοβαρότατων και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και τα οποία υποβλήθηκαν με υπόμνημα από τον περασμένο Σεπτέμβριο .

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρεται και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ είναι δικαιούχοι του σχεδίου ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, να παραμένουν για μήνες χωρίς ενίσχυση προσπαθώντας με τα πολύ πενιχρά εισοδήματά τους να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το κύμα ακρίβειας.
Όπως τονίζει η ΕΚΥΣΥ, μέχρι σήμερα δόθηκαν πολλές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν και είναι για αυτό το λόγο που το Υφυπουργείο Πρόνοιας έχει υποχρέωση έναντι των χαμηλοσυνταξιούχων να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς και το πρόβλημα που παρουσιάζεται εξαιτίας της αδύνατης σχεδόν επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με την Υπηρεσία. «Είναι ντροπή, τονίζεται στην επιστολή, να μην καταφέρει το κράτος εδώ και οκτώ περίπου χρόνια να λειτουργήσει ικανοποιητικά ένα τηλεφωνικό κέντρο που να εξυπηρετεί τους πολίτες».
Υπενθυμίζουμε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας τέθηκαν από την ΕΚΥΣΥ στην Υφυπουργό από τον Φεβρουάριο του 2022 χωρίς μέχρι σήμερα να σημειωθεί πρόοδος.

 

5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ