Η ΕΚΥΣΥ  ζητά  από την  Υφυπουργό Πρόνοιας   όπως κάνει  τις αναγκαίες  άμεσες ενέργειες ώστε να πληρωθούν  πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι χαμηλοσυνταξιούχοι .

Η ΕΚΥΣΥ  ζητά  από την  Υφυπουργό Πρόνοιας   όπως κάνει  τις αναγκαίες  άμεσες ενέργειες ώστε να πληρωθούν  πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι χαμηλοσυνταξιούχοι .

Αναπάντητες αιτήσεις  όπως και πολλές ενστάσεις  από άτομα που τους αποκόπηκε η χορηγία από το 2022

Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ   στις   27/09/2023  και ύστερα από αναβολή τριών συναντήσεων που είχαν καθοριστεί με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας  και σε συνέχεια του υπομνήματος με τις θέσεις των Επαρχιακών  συνεδρίων  που της απέστειλαν  την 1/12/2023,   η ΕΚΥΣΥ με νέα της επιστολή  ημερομηνίας 13/12/2023 ζητά  άμεσο καθορισμό  συνάντησης για συζήτηση των θεμάτων που της υπέβαλαν . 

 Επειδή όμως  η ΕΚΥΣΥ έχει  καταγγελίες από χαμηλοσυνταξιούχους   ότι πάρα πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ακόμη και από το 2022 είναι αναπάντητες όπως και πολλές ενστάσεις  από άτομα που τους αποκόπηκε η χορηγία από το 2022 ή και στην συνέχεια  και  ακόμη  όπως αναφέρει η ΕΚΥΣΥ αιτήσεις από ηλικιωμένους που περιμένουν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εξέταση της αίτησης που υπέβαλαν  για φροντίδα, ζητά  από την  Υφυπουργό  όπως κάνει  τις αναγκαίες  άμεσες ενέργειες ώστε να πληρωθούν  πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος  η ΕΚΥΣΥ  ζητά   επιτέλους να μπει μια τάξη σε ότι αφορά την έγκαιρη εξέταση των αιτήσεων και να έχει   ενημέρωση για τη πορεία εξέτασης τους  όπως και των  ενστάσεων  που υποβλήθηκαν   από προηγούμενα  χρόνια  μέχρι   και σήμερα .

Είναι χρήσιμο καταλήγει  στην επιστολή τής προς την  κ.  Ευαγγέλου  η ΕΚΥΣΥ  να γνωρίζουμε   όπως και όλοι οι ενδιαφερόμενοι  ποιες αιτήσεις ημερολογιακά  εξετάζονται αυτή τη περίοδο.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει  ότι για όλα τα προβλήματα  που σε συνδυασμό με την  ακρίβεια που βρίσκεται στα ύψη,   απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε 4 υπουργούς από τη  1/12/2023 επιστολή με τις αποφάσεις των 5 επαρχιακών συνεδρίων της  ζητώντας συναντήσεις μαζί τους για συζήτηση και επίλυση τους  .

Οι  συνταξιούχοι έφτασαν σε σημείο  μεγάλης αγανάκτησης και προβλέπεται πως κάποια στιγμή θα είναι αναπόφευκτη η  δυναμική αντίδρασή  τους λόγω   της κοινωνικής  αναλγησίας όπως την θεωρούν  και πολύ μεγάλης αδιαφορίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ