Η ΕΚΥΣΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΣΥ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Η ΕΚΥΣΥ ζητά να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ κι άλλα σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ικανοποίησε πάγιο αίτημά της για την διεύρυνση των κριτηρίων συνταγογράφησης για φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία κυρίως νέοι ασθενείς καλούνταν μέχρι τώρα να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος της αγοράς τους με ένα πολύ υψηλό ποσό. Όπως έχει ενημερώσει την αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ η διεύθυνση του ΟΑΥ αλλά και με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, τα πιο κάτω φάρμακα Xarelto, Eliquis και Pradaxa μπορούν να τα προμηθεύονται οι ασθενείς μέσω του ΓΕΣΥ, αν πληρούν κάποια κριτήρια.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή, όπως επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να ενημερωθούν κατά πόσο πληρούν τα νέα κριτήρια που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον Οργανισμό.
Στο μεταξύ ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας και την διεύθυνση του ΟΑΥ δήλωσε πως αρκετά είναι ακόμη τα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται μέσω του ΓΕΣΥ όπως είναι τα αντιγριπικά, σιρόπι βήχα, παυσίπονα, φαρμακευτικές κρέμες, βιταμίνες οι οποίες είναι αναγκαίες, ενέσεις ή και χάπια οστεοπόρωσης κτλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά κάθε μήνα για να προμηθευτούν φάρμακα πολύ σημαντικά για την υγεία τους.
Ως εκ τούτου η ΕΚΥΣΥ ζήτησε ξανά από τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό το συντομότερο.

ΕΚΥΣΥ
15 IOYLIOY 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ