ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΥΣΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

Μήνυμα αλληλεγγύης ΕΚΥΣΥ προς τους συνταξιούχους της Αλγερίας

Η ΕΚΥΣΥ , εκ μέρους των συνταξιούχων της Κύπρου, εκφράζει, με μήνυμα που απέστειλε, την αλληλεγγύη της προς τους συνταξιούχους της Αλγερίας και τους αγώνες τους.

«Υποστηρίζουμε πλήρως το αίτημά τους να συστήσουν τις δικές τους ενώσεις και να τις εγγράψουν και απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αλγερίας να σεβαστεί αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα των συνταξιούχων της Αλγερίας.
Με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι η σοβαρή αύξηση των τιμών και το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού στην Αλγερία φθάνουν σε ανησυχητικά όρια, τα οποία, ως αποτέλεσμα, επιδεινώνουν την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων.
Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε πλήρως το αίτημα των Αλγερινών συνταξιούχων προς την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους συνταξιούχους στο ίδιο επίπεδο με την αύξηση των τιμών των βασικών αγαθών.
Είναι κοινή αντίληψη ότι εάν οι συντάξεις δεν αυξάνονται περιοδικά με τον ίδιο τρόπο όπως η αύξηση των τιμών συνδέοντας τη σύνταξη με το πραγματικό κόστος ζωής, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ειρήνη.
Διαβεβαιώνουμε τους συνταξιούχους της Αλγερίας ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες τους».

 

14/7/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ