ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δυναμική και έντονη  αναμένεται  να είναι η παρουσία των  συνταξιούχων  στελεχών  της ΕΚΥΣΥ  και  στη Λάρνακα   την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου  στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αποδεχτούν τα δυσβάστακτα μέτρα που πήρε σε βάρος τους η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα,  δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το   γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών  δεν τήρησε δέσμευση που έδωσε για καθορισμό  συνάντησης με την ΕΚΥΣΥ από τις 11 Ιουνίου για συζήτηση υπομνήματος που ενέκρινε Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης  ενώ αγνόησε μέχρι σήμερα 8 επιστολές -υπομνήματα.

 

 

 

ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Δυναμική και έντονη  αναμένεται  να είναι η παρουσία των  συνταξιούχων  στελεχών  της ΕΚΥΣΥ  και  στη Λάρνακα   την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου  στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αποδεχτούν τα δυσβάστακτα μέτρα που πήρε σε βάρος τους η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα,  δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το   γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών  δεν τήρησε δέσμευση που έδωσε για καθορισμό  συνάντησης με την ΕΚΥΣΥ από τις 11 Ιουνίου για συζήτηση υπομνήματος που ενέκρινε Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης  ενώ αγνόησε μέχρι σήμερα 8 επιστολές -υπομνήματα.

 

Με τον πιο κατηγορηματικό  η ΕΚΥΣΥ δηλώνει ότι  δεν αποδέχεται τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση με την μείωση των συντάξεων (μέσω του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα), σχεδόν κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατάργηση της δωρεάν διακίνησης, φορολογία της οικίας ακόμα και των συνταξιούχων που έχουν χαμηλά εισοδήματα κ.α.

 

 

Στη Λάρνακα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.45π.μ. στην Πλατεία Ευρώπης (δίπλα από την Επαρχιακή Διοίκηση). Θα εγκριθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα επιδοθεί στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας.

 

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό την Τρίτη 19 Νοεμβρίου(θα προηγηθεί έκτακτο συνέδριο στο οίκημα της ΠΕΟ  η ώρα 8.45 π.μ.), στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ενώ στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.  Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις επαρχίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

7.11. 2013

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ