ΝΕΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.  Οι συνταξιούχοι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν αντέχουν τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση σε βάρος τους.

                     

 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.  Οι συνταξιούχοι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν αντέχουν τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση σε βάρος τους.

 

Οι συνταξιούχοι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τη μείωση των συντάξεων, την σχεδόν κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, την κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την κατάργηση της δωρεάν διακίνησης, την φορολογία της οικίας τους, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κ.α. τα οποία έχουν πλήξει το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι και 30%.

 

Γι’ αυτό ύστερα από το έκτακτο συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΚΥΣΥ πριν 5 περίπου μήνες (11 Ιουνίου) και την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την ίδια μέρα και ύστερα από την αθέτηση της υπόσχεσης του Υπουργού Οικονομικών για συνάντηση με την ΕΚΥΣΥ, δεν μένουν άλλες επιλογές παρά από την κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης.

 

Ήδη το διήμερο Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ μετατράπηκε σε μαζική εκδήλωση έντονης διαμαρτυρίας και οι 2500  συνταξιούχοι που παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας τις 250 τοπικές οργανώσεις της ΕΚΥΣΥ ενέκριναν υπόμνημα το οποίο απέστειλαν στον Υπουργό Οικονομικών ( το 6ο στη σειρά) και στους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Συγκοινωνιών και Έργων, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση από μέρους τους.  Επίσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου συλλέγονται από τις τοπικές οργανώσεις της ΕΚΥΣΥ χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας για τα δυσβάστακτα μέτρα που έχει πάρει η νέα κυβέρνηση αυθαίρετα χωρίς κανένα διάλογο με τις οργανώσεις των συνταξιούχων.

 

Γι’ αυτό η ΕΚΥΣΥ προγραμματίζει νέα οργανωμένα μέτρα αντίδρασης σε όλη την Κύπρο.  Συγκεκριμένα στη Λευκωσία το πρόγραμμα των αντιδράσεων θα διαρκέσει 8 μέρες από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2013.

 

Η εκδήλωση θα αρχίσει με την εκ περιτροπής οργανωμένη παρουσία μελών των τοπικών επιτροπών της ΕΚΥΣΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλα άτομα και συνταξιούχοι που στηρίζουν τον αγώνα των ηλικιωμένων μας.

 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Λευκωσία έχει ως εξής: Τρίτη 29 Οκτωβρίου, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 9.30π.μ.  Πριν από τις εκδηλώσεις οι αντιπρόσωποι των τοπικών επιτροπών της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα του ΕΤΚΑ ΠΕΟ Λευκωσίας στις 8.45π.μ. για την έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και θα μεταβούν με λεωφορεία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Στη Λάρνακα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 9.45π.μ. στην Πλατεία Ευρώπης (δίπλα από την Επαρχιακή Διοίκηση). Θα εγκριθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα επιδοθεί στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας.

 

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ενώ στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.  Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις επαρχίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

 

22 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ