ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι συνταξιούχοι Λάρνακας απαιτούν από την κυβέρνηση να δοθούν άμεσα αντισταθμιστικές παροχές

Την απαίτησή τους να δοθούν αντισταθμιστικές παροχές προς τους συνταξιούχους από την κυβέρνηση ώστε να στηριχθούν πραγματικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια διατράνωσαν οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ, αφού ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ. Κώστα Σκαρπάρη για τα διαβήματα που έκανε η Οργάνωση προς την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, επαναβεβαίωσαν την απαίτησή τους για κατάργηση του πέναλτι 12% που επιβάλλεται σε συνταξιούχους που επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στα 63 καθώς και την λήψη άμεσων μέτρων για να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων τόσο από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όσο και από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας. Επίσης απαιτούν να εξυπηρετούνται τηλεφωνικώς με την λειτουργία τηλεφωνικών κέντρων και στα δύο Τμήματα του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Πρόνοιας.
Έντονη ήταν η διαμαρτυρία των παρευρισκόμενων και για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας του μεγάλου κόστους που υφίστανται για την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται καθόλου από το ΓΕΣΥ και απαίτησαν από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα πάρα πολλά διαβήματα της ΕΚΥΣΥ προς τον Υπουργό Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
Στη συνεδρία κατατέθηκε έκθεση για τα Οργανωτικά αποτελέσματα της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας από τον Επαρχιακό Γραμματέα Γιώργο Σωτηρίου και αποφασίστηκε να οργανωθούν το συντομότερο οι ετήσιες Συνελεύσεις των τοπικών οργανώσεων με σκοπό την ενημέρωση των συνταξιούχων για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν αλλά και για την βελτίωση την οργανωτικής κατάστασης της ΕΚΥΣΥ.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν και για εκδρομές και κρουαζιέρες που διοργανώνει η ΕΚΥΣΥ φέτος.

17 Ιουνίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ