Οι συνταξιούχοι αγανάκτησαν με την αναλγησία της κυβέρνησης

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι συνταξιούχοι εξαιτίας της ανάλγητης συμπεριφοράς της κυβέρνησης,

η οποία πεισματικά συνεχίζει να έχει κλειστά τα αυτιά της και να μην ακούει τις έντονες φωνές διαμαρτυρίας της ΕΚΥΣΥ και των συνταξιούχων για να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια.

Η αγανάκτηση των συνταξιούχων ξεχείλισε κατά τη διάρκεια των Συνελεύσεων που έγιναν αυτή  την  εβδομάδα  στους συνοικισμούς Κοκκίνων στον Στρόβολο και  Κιτίου, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ψημολόφου,.

Οι συνταξιούχοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την αλλαγή της σημερινής κυβέρνησης και την εκλογή του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος με βάση και το προεκλογικό του πρόγραμμα αποδεικνύει την ευαισθησία του προς τους συνταξιούχους και την πρόθεσή του να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων που θέτει συνεχώς η ΕΚΥΣΥ στην απερχόμενη κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης στις ομιλίες του τόνισε την ανάγκη στήριξης των συνταξιούχων για να μπορέσουν να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, την ανάγκη για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, για βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους, την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων και τη λειτουργία ενός αποδοτικού τηλεφωνικού κέντρου για να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει εδώ και 9 περίπου χρόνια η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Επιπρόσθετα, ο Κ. Σκαρπάρης τόνισε την ανάγκη για σταδιακή αποπληρωμή του μεγάλου χρέους που έχει το κράτος προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπως και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με το ακριβό κόστος για την αγορά φαρμάκων μέσω του ΓΕΣΥ, τη βελτίωση της νομοθεσίας για την λειτουργία  των στεγών  ηλικιωμένων και την εφαρμογή του κόκκινου κουμπιού που έμεινε κλειδωμένο στα συρτάρια  της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ