Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τους αγώνες τους

Η ΕΚΥΣΥ θα επιδιώξει άμεσα επαφές με τους νέους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας και τον νέο Υφυπουργό Πρόνοιας για να τους ενημερώσει για τα προβλήματα των συνταξιούχων.

Αν χρειαστεί θα προγραμματίσει νέα μέτρα αντίδρασης προς τους αρμοδίους ια την επίλυση τους.

 

Οι εκλογές τέλειωσαν όμως τα προβλήματα των συνταξιούχων παραμένουν άλυτα, στοιβαγμένα χωρίς επίλυση με ευθύνη της απερχόμενης κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό η ΕΚΥΣΥ θα επιδιώξει το συντομότερο δυνατό συναντήσεις με τους νέους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας και τον νέο Υφυπουργό Πρόνοιας στην προσπάθειά της να τους ενημερώσει και να τους εξηγήσει την ανάγκη επίλυσής τους. Με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί οι αντοχές των συνταξιούχων έχουν εξαντληθεί.

Τα πιο πάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια των πολύ επιτυχημένων Συνελεύσεων των συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ που έγιναν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη στη Γερμασόγεια και στο Φρέναρος.

Μιλώντας στις Συνελεύσεις ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κ.Σκαρπάρης  τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να μην αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με την ακρίβεια που έχει διαβρώσει τις συντάξεις και έχει πλήξει το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων.

Δεν μπορεί να συνεχίσει η απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων και επιβάλλεται άμεσα να επιλυθεί και το πρόβλημα της λειτουργίας ενός τηλεφωνικού κέντρου για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι.

Προτεραιότητα της ΕΚΥΣΥ, όπως τόνισε, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας είναι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να καταργηθεί το πέναλτι 12% που επιβάλλεται σε συνταξιούχους, οι οποίοι εργάστηκαν και κατέβαλαν εισφορές για πάρα πολλά χρόνια , όπως και η ανάγκη βελτίωσης της νομοθεσίας  για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας και στους άντρες που έχασαν τη σύζυγο τους και πριν από την 1/1/2018.

Με βάση τις αποφάσεις των τελευταίων Συνεδρίων, η ΕΚΥΣΥ θα επαναφέρει την απαίτησή της για επαναφορά του δικαιώματος για πασχαλινό επίδομα και επίδομα μάνας  όπως  ίσχυε πριν από την κρίση , καθώς επίσης και δωρεάν διακίνηση όλων των συνταξιούχων με τα λεωφορεία.

Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος, η ΕΚΥΣΥ θα επαναφέρει την απαίτησή της για προγραμματισμό της σταδιακής αποπληρωμής του μεγάλου χρέους του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη δημιουργία πραγματικού αποθεματικού του Ταμείου για την περαιτέρω διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και της δυνατότητάς του να ανταποκρίνεται στο ρόλο του. 

Ο  Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ διαβεβαίωσέ τους συνταξιούχους ότι η Οργάνωση του  θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν   και αν χρειαστεί θα προγραμματίσει νέα μέτρα αντίδρασης προς τους αρμοδίους  για την επίλυση τους.

Στη Συνέλευση της Γερμασόγειας κατατέθηκε έκθεση από τον Πανίκκο Παππού, Γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής για τη δράση της Οργάνωσής του και σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς . Έγινε επίσης  και η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας με την ευχή αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Στη Συνέλευση της ΕΚΥΣΥ Φρενάρου που ήταν μαζική η παρουσία  με τη συμμετοχή 150 συνταξιούχων,  έκθεση για την πλούσια δράση της Τοπικής Οργάνωσης κατέθεσε ο Γραμματέας της Βασίλης Πίγκος ενώ η Τοπική Επιτροπή φρόντισε, με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης να δεξιωθεί τους παρευρισκόμενους και με το μουσικό σχήμα ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ  να δώσει την ευκαιρία στους συνταξιούχους να διασκεδάσουν και να περάσουν ένα ευχάριστο μεσημέρι. Επίσης, η λαϊκή ποιήτρια Αντριανή Κουλουμή με τα ποιήματά της χειροκροτήθηκε από όλους.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκε και ο κοινοτάρχης Φρενάρου.

17/2/2023

20230216 2

20230216 4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ