Οι συνταξιούχοι Χλώρακας και Τίμης ενημερώθηκαν για τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ για βελτίωση της ζωής τους

Οι συνταξιούχοι Χλώρακας και Τίμης ενημερώθηκαν για τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ για βελτίωση της ζωής τους

Τις ευχαριστίες τους προς την ΕΚΥΣΥ εξέφρασαν τα άτομα της τρίτης ηλικίας στη Χλώρακα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στο ΣΚΕ Χλώρακας ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της Οργάνωσης των συνταξιούχων Κώστας Σκαρπάρης. Παρευρέθηκαν οι Ελένη Ευριπίδου Χατζιάντωνα υπεύθυνη της ΕΚΥΣΥ Πάφου, ο Πρόεδρος του ΣΚΕ, ο ιερέας της κοινότητας και η διευθύντρια του Κέντρου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να υποβάλουν τις ερωτήσεις και τις απόψεις τους όπως η ανάγκη βελτίωσης των συντάξεών τους και η στήριξή τους από το κράτος για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας. Η απαίτηση της ΕΚΥΣΥ και ευρύτερα της κοινωνίας για κατάργηση του πέναλτι  12 % που επιβάλλεται στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας  τους, ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας και εισφορών ήταν επίσης ένα θέμα που αφορά όλους τους συνταξιούχους. Επίσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον τομέα της  υγείας, ιδιαίτερα εξαιτίας του  κόστους  που έχουν από την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ κ.α.

Σημειώνουμε πως έντονη κριτική άσκησε η ΕΚΥΣΥ στην εξαγγελία  του Προέδρου  Χριστοδουλίδη για την αύξηση 5% στις συντάξεις  των χαμηλοσυνταξιούχων που με τις διευκρινήσεις  που έχουν  δοθεί  από την κυβέρνηση  η αύξηση θα αφορά  μόνο την μικρή επιταγή που για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους  το όφελος  θα είναι μηδαμινό. Οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν και για το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών των συνταξιούχων, το κονδύλι του οποίου, με βάση επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου  Εργασίας, έχει εξαντληθεί ήδη. Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ, η Οργάνωση έχει ζητήσει  από το Υπουργείο να εγκρίνει συμπληρωματικό  κονδύλι  ώστε να μην απορριφθούν οι αιτήσεις που έχουν  υποβληθεί. Η αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ  ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του ΣΚΕ και για τα διάφορα  προγράμματα  που λειτουργούν εκεί, όπως γυμναστική μέσω του ΑΓΟ, Ψυχολογική στήριξη  κ.α. Από πλευράς της  η ΕΚΥΣΥ τόνισε την ανάγκη το κράτος να στηρίξει πραγματικά της προσπάθειες των εθελοντών.

Συνέλευση των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και στην Τίμη της Πάφου όπου παρευρέθηκαν αρκετοί συνταξιούχοι και ενημερώθηκαν για όλα όσα τους ενδιαφέρουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ