ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΥΣΥ

Πασχαλινό μήνυμα ΕΚΥΣΥ

Άμεσα να αντιμετωπιστεί η δυσβάστακτη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά που λόγω και των γιορτών του Πάσχα ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις .

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης σε όλους τους συνταξιούχους και κυρίως όσους οι φετινές γιορτές τους βρίσκουν ξανά να υποφέρουν απευθύνει η ΕΚΥΣΥ. Πολλοί συνταξιούχοι και αυτές τις γιορτές διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και περιθωριοποίησης εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που προκάλεσε αλλά και της ακρίβειας που βρίσκεται στα ύψη και επηρεάζει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων.
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που έχει υποστεί το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας τα τελευταία χρόνια, η απραξία ή απροθυμία της κυβέρνησης να τους στηρίξει είτε με αντισταθμιστικές παροχές είτε λαμβάνοντας άλλα μέτρα για αντιμετώπιση του μεγάλου κόστους που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών όλων ανεξαίρετα των βασικών προϊόντων που είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν για τις καθημερινές τους ανάγκες, είτε για διατροφή είτε για φάρμακα είτε για θέρμανση που ήταν αναγκαία μέχρι πρόσφατα λόγω του παρατεταμένου κρύου, δημιουργούν πολύ μεγάλες δυσκολίες ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το Πασχαλινό επίδομα με τα κριτήρια που καθόρισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει καταργηθεί για την πλειοψηφία των συνταξιούχων ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας και για 10η συνεχή χρονιά παρασυρόμενοι από ανακοινώσεις που γίνονται ότι θα παραχωρηθεί και φέτος το πασχαλινό επίδομα τρέχουν στις τράπεζες για να το παραλάβουν. Ωστόσο φεύγουν απογοητευμένοι αφού διαπιστώνουν ότι παρόλο ότι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν το δικαιούνται. Την ίδια στιγμή δεν βλέπουν κάποια αύξηση στα εισοδήματά τους.
Η ΕΚΥΣΥ διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές ώστε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση με στόχο να μην υπάρχουν φτωχοί συνταξιούχοι. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί η δυσβάστακτη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά που λόγω και των γιορτών του Πάσχα ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις .
Προτεραιότητα της ΕΚΥΣΥ αυτή την περίοδο είναι να καταργηθεί η μείωση-πέναλτι του 12% σε όσους αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους. Θα αγωνιστεί επίσης για να επιλυθούν τα προβλήματα που αφορούν την φροντίδα ηλικιωμένων, να παραχωρηθεί σύνταξη χηρείας σε όλους τους χήρους, να μπει επιτέλους μια τάξη και να εξετάζονται έγκαιρα οι αιτήσεις των συνταξιούχων και να λαμβάνουν απαντήσεις και γραπτώς και τηλεφωνικώς .
Τέλος θα επιδιώξει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της, με το κύρος και με την επιρροή της να πιέσει τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας του ΓεΣΥ για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο τομέα της υγείας, ιδιαίτερα εξαιτίας του μεγάλου κόστους των φαρμάκων, αρκετά από τα οποία δεν καλύπτονται.

 

21.4.2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ