ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΖΗΤΑ Η ΕΚΥΣΥ

Ενόψει της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής η οποία θα συζητήσει Τροποποιητικό  Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για αλλαγές στην νομοθεσία για φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΚΥΣΥ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Γι’αυτό η ΕΚΥΣΥ έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με τις οποίες ζητά συνάντηση για συζήτηση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΖΗΤΑ Η ΕΚΥΣΥ

 

Ενόψει της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής η οποία θα συζητήσει Τροποποιητικό  Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για αλλαγές στην νομοθεσία για φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΚΥΣΥ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Γι’αυτό η ΕΚΥΣΥ έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με τις οποίες ζητά συνάντηση για συζήτηση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

 

«Η νομοθεσία όπως έχει ψηφιστεί – αναφέρει στην επιστολή της η ΕΚΥΣΥ- επιβαρύνει δυσανάλογα τους μικρούς ιδιοκτήτες και πλήττει ιδιαίτερα τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.  Η φορολογία αυτή  έρχεται να προστεθεί σε άλλα δυσβάστακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατά των χαμηλοσυνταξιούχων (μείωση των συντάξεων, σχεδόν κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, κατάργηση της δωρεάν διακίνησης με τα λεωφορεία, κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αύξηση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα) που στο σύνολο τους επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων πέραν από το 30%.

 

Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες χαμηλόσυνταξιούχους τους απομένουν περίπου €300 το μήνα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες διαβιώσεις τους (διατροφή, ηλεκτρισμός κλπ).

 

Με βάση τα πιο πάνω και κατανοώντας ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους ανέργους, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους ανάπηρους και γενικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ζητούμε συνάντηση μαζί σας για πλήρη ανταλλαγή απόψεων με στόχο να εξευρεθεί δίκαιη διευθέτηση με τρόπο ώστε να μην επηρεαστούν οι μικροϊδιοκτήτες και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αυτοί που δεν αντέχουν να πληρώσουν».

 

 

ΕΚΥΣΥ

 

20 Σεπτεμβρίου 2013

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ