Σοβαρά προβλήματα διαβίωσης των συνταξιούχων εξαιτίας της ακρίβειας

Σοβαρά προβλήματα διαβίωσης των συνταξιούχων εξαιτίας της ακρίβειας

Σύσκεψη των συνταξιούχων πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ την Τετάρτη 17 Μαΐου στο Οίκημα της Δόξας Δευτεράς.

Ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις νέες προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τις συναντήσεις που είχε η Οργάνωση των συνταξιούχων με την Υφυπουργό Πρόνοιας και την Υπουργό Υγείας και για  τις συναντήσεις που  καθορίστηκαν στις 24 Μαΐου με τον Υπουργό Εργασίας και στις 30 Μαΐου με τον Υπουργός Ενέργειας. Ταυτόχρονα, ο Κ. Σκαρπάρης ενημέρωσε τους συνταξιούχους για τον τρόπο υπολογισμού της ΑΤΑ στις συντάξεις ξεκαθαρίζοντας πως η πρόσφατη συμφωνία που αφορά τους εργαζόμενους δεν έχει σχέση με τον τρόπο παραχώρησης της στους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα   στη συνάντηση με τον υπουργό εργασίας όπως ανέφερε στη σύσκεψή  ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ  η  Οργάνωση του  ζητά: Κατάργηση πέναλτι 12% στις συντάξεις σε άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και αύξηση συντάξεων και επιδομάτων, σύνταξη χηρείας σε όλους τους  άντρες χήρους ,δωρεάν μεταφορά συνταξιούχων και επέκταση δικαιωμάτων από την  κοινωνική κάρτα,  αποπληρωμή του μεγάλου  χρέος του κράτους προς Τ.Κ.Α. , μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων για  συντάξεις και επιδόματα  και  αντισταθμιστικές παροχές για αντιμετώπιση της ακρίβειας .

Τα στελέχη της ΕΚΥΣΥ ήταν ιδιαίτερα έντονα στο ζήτημα της ακρίβειας αφού πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης ενώ όλο και περισσότεροι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Τόνισαν επίσης την ανάγκη το κράτος να εξεύρει τρόπους στήριξης των συνταξιούχων από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού για να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ.

19 Μαΐου 2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ