ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ» ΤΗΣ ΕΚΥΣΥ

Η νέα έκδοση του περιοδικού που εκδίδει η ΕΚΥΣΥ «Συνταξιούχος» κυκλοφόρησε αυτό το μήνα με πλούσιο περιεχόμενο και εκτενή φωτορεπορτάζ για τη δράση της Οργάνωσης και ότι απασχολεί τους συνταξιούχους.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ» ΤΗΣ ΕΚΥΣΥ

 

 

Η νέα έκδοση του περιοδικού που εκδίδει η ΕΚΥΣΥ «Συνταξιούχος» κυκλοφόρησε αυτό το μήνα με πλούσιο περιεχόμενο και εκτενή φωτορεπορτάζ για τη δράση της Οργάνωσης και ότι απασχολεί τους συνταξιούχους.

 

Συγκεκριμένα, το νέο τεύχος του περιοδικού είναι σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένο στους αγώνες των συνταξιούχων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της Τρόικα που εξαιτίας των αυθαίρετων αποφάσεών τους έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες διαβάζοντας το περιοδικό θα ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση προέβη στη λήψη μέτρων που μειώνουν το βιοτικό επίπεδό τους μέχρι και 30% περίπου. Οι συνταξιούχοι αξιώνουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Συνταξιούχοι μιλούν στο περιοδικό για την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

 

Επίσης, στο περιοδικό υπάρχει ρεπορτάζ σχετικά με το αίτημα της ΕΚΥΣΥ να δοθούν αντισταθμιστικές παροχές στους συνταξιούχους οι οποίοι επηρεάστηκαν από την αύξηση του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την αύξηση των τελών των αδειών κυκλοφορίας.

 

Άλλα ενδιαφέροντα ρεπορτάζ έχουν να κάνουν με τις συναντήσεις της ΕΚΥΣΥ με τους Υπουργούς Υγείας και Συγκοινωνιών που όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, την συνάντηση της Οργάνωσης με το ΑΚΕΛ στην οποία το κόμμα της Αριστεράς εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα των συνταξιούχων, τη συνάντηση με την ΕΔΕΚ, τη συζήτηση των προβλημάτων των συνταξιούχων στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής και τη Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων.

 

Ακόμη, περιέχεται εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας όπου η ΕΚΥΣΥ έχει επίσης πλούσια δράση, στο περιοδικό μπορεί κανείς να διαβάσει ρεπορτάζ από τις εκδρομές των συνταξιούχων στη λουτρόπολη Σαντάσκι της Βουλγαρίας, τις διακοπές των μελών της ΕΚΥΣΥ στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ καθώς και το αφιέρωμα της χορωδίας «Παλιά Παρέα» στον Μίκη Θεοδωράκη.

 

Τέλος, στο περιοδικό περιέχεται άρθρο της ακουολόγου Δρ. Χρυσούλας Θώδη και ποιήματα στελεχών και μελών της ΕΚΥΣΥ.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το περιοδικό δωρεάν από τις Τοπικές Οργανώσεις που έχει η ΕΚΥΣΥ σε όλη την Κύπρο. Μπορούν ακόμη να το διαβάσουν μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΕΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peo.org.cy.

 

Για να δείτε το περιοδικό πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ