ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΥΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων τέθηκαν στην Επαρχιακή Επιτροπή ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας.

Η ΕΚΥΣΥ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και στη λήψη δυναμικών μέτρων για την επίλυση τους γιατί δεν ανέχεται να συνεχίζεται η κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σε συνεδρία της η Επαρχιακή Επιτροπή της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας στις 31 Μαΐου, αφού ενημερώθηκε από τον Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη για τις προσπάθειές της Οργάνωσης για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων, τα διαβήματα που έγιναν προς την Υπουργό Εργασίας, την Υφυπουργό Πρόνοιας, την Υπουργό Ενέργειας, τον Υπουργό Μεταφορών και τον Υπουργό Υγείας, εκτίμησε την δράση της Οργάνωσης και παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση που έχει αφήσει άλυτα εδώ και χρόνια πάρα πολλά προβλήματα.
Κατά προτεραιότητα η ΕΚΥΣΥ θα επιμένει επιτέλους να δοθεί λύση στα προβλήματα των χαμηλοσυνταξιούχων, τα οποία για 8 περίπου χρόνια συνεχίζουν να υπάρχουν και να μην επιλύονται. Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η απαράδεκτη μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεών τους από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και για τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν ένα τηλεφωνικό κέντρο για να μπορούν οι συνταξιούχοι να επικοινωνούν με αυτή την υπηρεσία για τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Η Επαρχιακή Επιτροπή της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και στη λήψη δυναμικών μέτρων για την επίλυση αυτού του προβλήματος γιατί δεν ανέχεται να συνεχίζεται η κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης.
Η κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, η βελτίωση της νομοθεσίας για παραχώρηση σύνταξης χηρείας για όλους τους χήρους και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από την ακρίβεια που συνεχίζει ασταμάτητα, όπως και επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζεται με το αυξημένο κόστος από την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ , ήταν επίσης θέματα που έθιξε η Επαρχιακή Επιτροπή και εξουσιοδότησε την Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ να συνεχίσει να προβαίνει σε διαβήματα μέχρι την επίλυσή τους, παρόλο που η θέση της παρούσας κυβέρνησης είναι αρνητική.

3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ