Η ΕΚΥΣΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στα 5 περίπου χρόνια που είναι Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους ικανοποιήθηκαν σημαντικά αιτήματα των συνταξιούχων. Τα πιο βασικά είναι oι αυξήσεις που παραχωρήθηκαν στους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας κατά 30% περίπου, με βάση το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα το οποίο εφάρμοσε η Κυβέρνηση Δ. Χριστόφια από τον Δεκέμβρη του 2009. Η παραχώρηση του πασχαλινού επιδόματος τα τελευταία 5 χρόνια, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η παραχώρηση επιδόματος φροντίδας σε παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα ύψους €350 και €854 τον μήνα αντίστοιχα, η σημαντική αύξηση των βοηθημάτων στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος, η  αύξηση του επιδόματος για τους τυφλούς και η παραχώρηση του κάθε μήνα, η αύξηση του τιμητικού επιδόματος στους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η μεταβίβαση του στις χήρες όταν θα φύγουν από την ζωήν,  η βελτίωση των ωφελημάτων που προκύπτουν από την Κοινωνική Κάρτα κ.α. .

 

Η ΕΚΥΣΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ

ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

Στα 5 περίπου χρόνια που είναι Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους ικανοποιήθηκαν σημαντικά αιτήματα των συνταξιούχων. Τα πιο βασικά είναι oι αυξήσεις που παραχωρήθηκαν στους συνταξιούχους που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας κατά 30% περίπου, με βάση το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα το οποίο εφάρμοσε η Κυβέρνηση Δ. Χριστόφια από τον Δεκέμβρη του 2009. Η παραχώρηση του πασχαλινού επιδόματος τα τελευταία 5 χρόνια, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η παραχώρηση επιδόματος φροντίδας σε παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα ύψους €350 και €854 τον μήνα αντίστοιχα, η σημαντική αύξηση των βοηθημάτων στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος, η  αύξηση του επιδόματος για τους τυφλούς και η παραχώρηση του κάθε μήνα, η αύξηση του τιμητικού επιδόματος στους βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η μεταβίβαση του στις χήρες όταν θα φύγουν από την ζωήν,  η βελτίωση των ωφελημάτων που προκύπτουν από την Κοινωνική Κάρτα κ.α. .

 

Έχοντας αυτά υπόψη και από το γεγονός ακόμη ότι παραχωρήθηκαν μέσα σε περίοδο με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομική κρίσης και κατά συνέπεια αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αξία, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΚΥΣΥ αποφάσισε και τίμησε με ειδική πλακέτα την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλλα Χαραλάμπους για την πολύ μεγάλη της προσφορά προς τους συνταξιούχους της Κύπρου. Την τιμητική πλακέτα έδωσε στην Υπουργό ο Γ.Γρ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρη κατά την διάρκεια της Παγκύπριας Εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΚΥΣΥ την 1η Φεβρουαρίου τιμώντας και τα 40χρονα από την ίδρυση της Οργάνωσης των Συνταξιούχων της Κύπρου.

 

 

 

ΕΚΥΣΥ

7/2/2013

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ