Αλληλεγγύη Συντεχνιών ΠΕΟ στον αγώνα των νοσηλευτών για επαρκή στελέχωση στον ΟΚΥπΥ

Οι Συντεχνίες της ΠΕΟ που δραστηριοποιούνται στον ΟΚΥπΥ – ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ – εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των νοσηλευτών για επαρκή στελέχωση και στηρίζουν την μεθαυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Η αδυναμία και η κωλυσιεργία της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΚΥπΥ να επιλύσει πολύ σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της στελέχωσης των Νοσηλευτηρίων δεν περιορίζεται στους νοσηλευτές άλλα επεκτείνεται σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες εργαζομένων, γεγονός που γιγαντώνει το πρόβλημα και πλήττει την αξιοπιστία του Οργανισμού.

Η μαζική φυγή εργαζομένων όλων των επαγγελματικών ομάδων λόγω κύρια της ανασφάλειας που επικρατεί εντός του προσωπικού θέτει σε κίνδυνο την αποστολή του ΟΚΥπΥ αλλά και δεν διασφαλίζει την κοινωνική ανάγκη για ποιοτική δημόσια υγεία.

Η ίδια καταθλιπτική εικόνα αδιαφορίας, αναποτελεσματικότητας και απαξίωσης των ίδιων των εργαζομένων του παρουσιάζεται και σε άλλα σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης εργαζομένων που την τελευταία πενταετία προσλαμβάνει ο ΟΚΥπΥ και δεν έχει κατοχυρώσει πάρα τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Καλούμε τη Κεντρική Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ να προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται για να στελεχωθούν επαρκώς οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις άλλες επαγγελματικές ομάδες που χρειάζονται επαρκή στελέχωση ώστε ο ΟΚΥπΥ να εκπληρώνει αποτελεσματικά την αποστολή του για ποιοτική δημόσια υγεία στους πολίτες.

Εκ της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ