ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 27ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ταυτότητα του 27ου συνεδρίου

  • 750 σύνεδροι
  • Βετεράνοι της ΠΕΟ
  • Επίσημοι καλεσμένοι (κυβερνητικοί αξιωματούχοι, κοινωνικοί εταίροι κτλ)
  • 38 ξένοι αντιπρόσωποι από 17 χώρες, τη Λευκορωσία, Κούβα, Παλαιστίνη, Βιετνάμ, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Μάλτα, Τσεχία, Ελλάδα, Συρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότιο Αφρική, Λίβανο, Νεπάλ και Σερβία. Θα συμμετέχουν και θα χαιρετήσουν ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος καθώς επίσης και ο Γ.Γ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων ICATU Ghassan Ghosn.

Πρόγραμμα Συνεδρίου – Πληροφορίες

  • Το 27ο Συνέδριο θα γίνει στις 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 2017. Την προσεχή Πέμπτη 16 Νοεμβρίου όπου είναι και το επίσημο μέρος, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο και τις άλλες δύο μέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΟ.
  • Έχουν ολοκληρωθεί οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων μελών της ΠΕΟ και η διαδικασία επιλογής των συνέδρων, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 750 που προέρχονται από όλες τις παραγωγικές ομάδες από όλη τη Κύπρο.
  • Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 38 ξένοι αντιπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλες τις γωνιές της υφηλίου, κάποιοι από τους οποίους θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Συνέδριο. 
  • Στην επίσημη Σύνοδο στις 16 Νοεμβρίου θα προβληθεί 10λεπτο φιλμάκι με τίτλο « ΠΕΟ – Μια ζωή αγώνες » και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την Υπουργό Εργασίας, από τον Γ.Γ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκο και τον Πρόεδρο της DEV-IS Χασάν Φελέκ. Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την εισηγητική ομιλία του Γ.Γ της ΠΕΟ.
  • Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση από τους συνέδρους ενώ θα γίνει ειδικής σύνοδος για τις προεδρικές εκλογές στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ.
  • Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης ημέρας στην αίθουσα του ΕΤΚΑ-ΠΕΟ η ώρα 17.00 θα γίνει ειδική συνάντηση των ξένων αντιπροσωπειών με την ηγεσία της ΠΕΟ όπου θα ενημερωθούν για τα ζητήματα που απασχολούν τους Κύπριους εργαζόμενους καθώς επίσης και για το Κυπριακό πρόβλημα.
  • Στη σύνοδο του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκλογή του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΟ από το νέο Γενικό Συμβούλιο που θα προκύψει και αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση και εγκριθεί η απόφαση του 27ου Συνεδρίου της ΠΕΟ, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την καταληκτική ομιλία του ΓΓ της ΠΕΟ.
  • Η ανοικτή Σύνοδος συνεδρίου θα μεταδίδεται απευθείας από το διαδίκτυο με live streaming από την ιστοσελίδα της ΠΕΟ www.peo.org.cy από όπου κάποιος μπορεί να αντλήσει κάθε πληροφόρηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Συνέδριο. Στην ιστοσελίδα αναρτώνται η Έκθεση Δράσης, άρθρα, συνέντευξη του Γ.Γ της ΠΕΟ κ.α καθώς και οπτικό και φωτογραφικό υλικό.

Τις μέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα διοχετεύεται όλη η ενημέρωση για την εξέλιξη του Συνεδρίου, η οποία θα διαχέεται επίσης σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΠΕΟ, facebook, twitter, youtube. Για όποιες πληροφορίες χρειαστούν για τους δημοσιογράφους μπορούν να επικοινωνούν με την Άντρη Μιχαήλ 99822437 και Σταύρο Αντρέου 99646379

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ