Ανακοίνωση ΠΕΟ για την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης

Τους τελευταίους έξι μήνες η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας της στοχευμένης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος   του Ισραήλ που  παραβιάζει κάθε αρχή του ανθρωπιστικού δικαίου, περιφρονεί τις αποφάσεις του Διεθνούς δικαστηρίου και βομβαρδίζει αδιάκριτα τον πληθυσμό στην Λωρίδα της Γάζας.

Τριάντα χιλιάδες καταμετρημένοι νεκροί αφού πολλοί άλλοι έμειναν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Εβδομήντα χιλιάδες τραυματίες την ώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία και δολοφονεί γιατρούς και νοσηλευτές εν ώρα καθήκοντος,  ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά είναι ασυνόδευτα αφού οι οικογένειες τους έχουν ξεκληριστεί.

Ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιοι κυνηγημένοι στοιβάζονται στην Ράφα και βιώνουν μια δεύτερη Νάκμπα,   μέσα σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες που ευνοούν τις λοιμώξεις και τις μεταδοτικές ασθένειες ως  αποτέλεσμα της επιλογής του Ισραήλ να επιβάλει αποκλεισμό στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής στην εν εξελίξει γενοκτονία, στα εγκλήματα πολέμου  και στην καταπάτηση κάθε ανθρώπινης αξίας από το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει την ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος των Παλαιστινίων και να απαιτήσει από το Ισραήλ την άμεση συμμόρφωση του με το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ΠΕΟ  με αφορμή την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης στις 30 Μαρτίου  εκφράζει την αμέριστη  συμπαράστασή της στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 17.30 στην Πλατεία Ελευθερίας  ενάντια στην πρωτοφανή βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ, για τον άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας και τις μαζικές δολοφονίες αμάχων.

Για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή  κατοχή και στο δικαίωμα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ