Ανακοίνωση ΠΕΟ για την 76η επέτειο της Νάκμπα

Tους τελευταίους έξι μήνες η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας της στοχευμένης γενοκτονίας και των βάρβαρων εγκλημάτων σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας που έχει μετατραπεί σε ερείπια.

Περισσότεροι από σαράντα χιλιάδες είναι οι καταμετρημένοι νεκροί ενώ εκατοντάδες είναι οι νεκροί και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιθέσεις των εποίκων με στόχο να τους διώξουν από τα εδάφη και τα σπίτια τους.

Σήμερα 76 χρόνια μετά την θλιβερή επέτειο τον Μάιο του 1948, όταν περισσότεροι από 700.000 Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους ο παλαιστινιακός λαός βιώνει μια δεύτερη Νάκμπα.

Συνεχίζοντας τη μεθοδική τακτική της γενοκτονίας και της πλήρους εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη γη τους, το Ισραήλ προχωρά στην επίθεση στη Ράφα, όπου ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν παγιδευτεί μέσα στις απάνθρωπες και τραγικές συνθήκες του λιμού και της υγειονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα της επιλογής του Ισραήλ να επιβάλει αποκλεισμό στην παροχή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής στην γενοκτονία και στα εγκλήματα πολέμου που με την πολιτική και στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης διαπράττει το κράτος του Ισραήλ.

Η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει την ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος των Παλαιστινίων αφού η σιωπή σημαίνει στήριξη των εγκλημάτων που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Χαιρετίζουμε τους αγωνιστές φοιτητές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, οι οποίοι παρά την καταστολή, έχουν κατακλύσει δεκάδες πανεπιστήμια απαιτώντας τον τερματισμό της σφαγής και τη μη εμπλοκή των χωρών τους στο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η ΠΕΟ με αφορμή την Ημέρα της Νάκμπα ενώνει την φωνή της με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που απαιτούν τον άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας και των βάρβαρων εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ και επαναλαμβάνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και στο δικαίωμα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ