Ανακοίνωση ΠΕΟ για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου

Στις 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.   Το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών επηρεάζει άμεσα τους εργαζόμενους.

Οι πολιτικές που εκπηγάζουν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ επιδρούν στην καθημερινότητα των λαών της Ευρώπης.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι στην Ε.Ε., χρησιμοποίησαν τις αλλεπάλληλες κρίσεις για να προωθήσουν αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στην απορρύθμιση και υποτίμηση της εργασίας με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών.

Τεράστια ευθύνη, έχουν οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι στην Ε.Ε. για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα,   αφενός γιατί η Ε.Ε.  προσδέθηκε στο άρμα του ΝΑΤΟ στηρίζοντας και υποδαυλίζοντας τους πολέμους που προκαλούν κύματα προσφύγων και αφετέρου επειδή δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που να εδράζεται στην  αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και τον καταμερισμό με βάση τις δυνατότητες της κάθε χώρας μέλους.

Αυτές οι πολιτικές αξιοποιήθηκαν από τα ακροδεξιά μορφώματα με αποτέλεσμα την πολιτική τους ενίσχυση σε πολλές χώρες της ΕΕ, προωθώντας την ρητορική μίσους και το ρατσισμό, προάγοντας την φασιστική ιδεολογία  και στοχοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Η ΠΕΟ συμπαρατάσσεται με το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία και  σε αυτή την εκλογική μάχη γιατί είναι το Κόμμα που σταθερά αγωνίζεται  στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Κύπρο, προς όφελος των εργαζομένων,  για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής προόδου. Ενίσχυση του ΑΚΕΛ Αριστερά  Κοινωνική Συμμαχία στην Ευρωβουλή σημαίνει ενίσχυση των εργαζομένων.

Στις 9 Ιουνίου διεξάγονται παράλληλα και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την νέα της μορφή. Μια μεγάλη πρόκληση για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους στους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους υποψηφίους προέδρους ΕΟΑ, τους δημάρχους, αντιδημάρχους, συνδυασμούς Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων που στηρίζει το ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία γιατί μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα. Θέλουμε ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, θέλουμε τοπικούς αξιωματούχους που  να στηρίζουν τις λαϊκές συνοικίες, θέλουμε ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υποδομών των Δήμων για τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και όλους όσοι έχουν ανάγκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ