ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΟ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, σε σημερινή του συνεδρία εκτίμησε   τα οργανωτικά και οικονομικά αποτελέσματα κατά το 2016 και  ενέκρινε το οργανωτικό και οικονομικό πλάνο για το 2017.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΟ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, σε σημερινή του συνεδρία εκτίμησε   τα οργανωτικά και οικονομικά αποτελέσματα κατά το 2016 και  ενέκρινε το οργανωτικό και οικονομικό πλάνο για το 2017.

 

Αναφορικά με τα οργανωτικά και οικονομικά αποτελέσματα, το Γενικό Συμβούλιο  διαπίστωσε ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, το 2016 η ΠΕΟ σταθεροποίησε και αύξησε την οργανωτική της δύναμη. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι το 2016 οργανώθηκαν στην δύναμη της ΠΕΟ πέραν από 6,500 νέα μέλη, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς την Ομοσπονδία μας.

 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες μέσα στις οποίες επιτεύχθηκαν αυτά τα αποτελέσματα, το Γ.Σ. εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σ’ όλα τα στελέχη και μέλη της ΠΕΟ, γιατί είναι  αποτέλεσμα συλλογικής και οργανωμένης δουλειάς.

 

Το Γενικό Συμβούλιο  ενέκρινε επίσης τους  στόχους του οργανωτικού και οικονομικού πλάνου για το 2017. Βασική επιδίωξη  για το 2017 είναι η περαιτέρω  οργανωτική ανάπτυξη  της ΠΕΟ, στοιχείο το οποίο  αποδεικνύεται καθοριστικό στους καθημερινούς  αγώνες  για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ εκτιμά ότι το 2017, θα είναι χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για το Συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων για προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

 

Θα συνεχιστεί ο αγώνας για την επαναφορά μισθών και όρων απασχόλησης που έχουν συρρικνωθεί κατά την περίοδο της κρίσης και για την  προώθηση νομοθετικών μέτρων που θα διασφαλίζουν  την εφαρμογή των συμβάσεων.

 

Θα κορυφωθεί επίσης ο αγώνας για επαναλειτουργία του θεσμού της ΑΤΑ, χωρίς αλλοίωση του ρόλου και του προορισμού της.   

 

Θα συνεχιστεί ο αγώνας για αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.

 

Στην πρώτη γραμμή θα συνεχίσει να βρίσκεται ο αγώνας για άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ και για επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και άλλων ευάλωτων ομάδων, τα οποία έχουν δραματικά συρρικνωθεί λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σκληρής λιτότητας την οποία  εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

 

Το 2017 αναμένεται να κορυφωθεί επίσης η προσπάθεια για κατάληξη των διακοινοτικών συνομιλιών.   

 

Το Γενικό συμβούλιο της ΠΕΟ εκφράζει την ανησυχία του για την στασιμότητα που παρατηρείται στις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων και τους καλεί να προχωρήσουν με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες τους στα ουσιώδη θέματα που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

 

Θεωρεί την απόφαση της Κυπριακής Βουλής, για το ενωτικό δημοψήφισμα, λανθασμένη και αντιπαραγωγική, αφού  τους μόνους που ωφελεί είναι όσους στην πραγματικότητα  δεν επιθυμούν να προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλίων και να έχει θετική κατάληξη.

 

Οι δύο ηγέτες, έχουν ευθύνη να προστατεύσουν την διαδικασία των συνομιλίων,   να παραμερίσουν τις όποιες σκοπιμότητες δεν αφορούν την προσπάθεια για λύση και να επιτελέσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ιστορικό τους καθήκον.

 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και μακριά από παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, το Συνδικαλιστικό κίνημα και στις δυο κοινότητες θα  τους στηρίξει και θα τους ενθαρρύνει.

 

Το 2017 θα είναι και χρονιά συνεδρίου για την ΠΕΟ.  Το Γενικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την προκήρυξη του 27ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΠΕΟ για το Φθινόπωρο του 2017.

 

Το Συνέδριο προσδοκούμε ότι  μέσα από το διάλογο που θα αναπτυχθεί και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, θα αποτελέσει ένα ακόμα φωτεινό σημείο αναφοράς στους αγώνες των εργαζομένων για την προστασία και την διεύρυνση των δικαιωμάτων και κεκτημένων τους.

 

20 Φεβρουαρίου 2017

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ