ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΟΜΑΔΑς ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ»

Ανακοίνωση για την απόφαση δημιουργίας «Ομάδας Εργασίας Νέων Προεδρίας»

Έχουμε ενημερωθεί πρόσφατα για την απόφαση της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να δημιουργήσει «Ομάδα Εργασίας Νέων Προεδρίας» η οποία μεταξύ άλλων θα έχει την ευθύνη της ετοιμασίας εισηγήσεων για θέματα που αφορούν την νεολαία και θα εκφέρει απόψεις και εισηγήσεις σε θέματα πολιτικής για την νεολαία. Η απόφαση της αυτή έγινε χωρίς καμιά ουσιαστική διαβούλευση και συζήτηση με τους θεσμοθετημένους φορείς νεολαίας του τόπου μας.

Ως Εργατική Νεολαία της ΠΕΟ εκφράζουμε την διαφωνία μας με την διαφαινόμενη δημιουργία της «Ομάδας Εργασίας Νέων Προεδρίας» αφού η δημιουργία της παραγκωνίζει και υποσκάπτει τον ρόλο και την αποστολή του κατεξοχήν φορέα νεολαίας του τόπου μας, του ΟΝΕΚ, και υποβαθμίζει τον ρόλο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρο στο οποίο συμμετέχουν πολιτικές, συνδικαλιστικές, αγροτικές, φοιτητικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Νεολαίας.

Οι νέοι και νέες της Κύπρου δεν χρειάζονται αποφάσεις που στερούνται ουσίας και περιεχομένου και εξυπηρετούν αποκλειστικά τα επικοινωνιακά τερτίπια της Κυβέρνησης. Οι νέοι και οι νέες της Κύπρου ως η κατεξοχήν ομάδα του Κυπριακού Λαού που έχει επηρεαστεί δραματικά την τελευταία δεκαετία από τις αντιδραστικές πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης έχουν ανάγκη πραγματικής στήριξης των φορέων τους αλλά και πολιτικών που πραγματικά θα τους δίνουν ελπίδα και προοπτική .

Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση της για δημιουργία/διορισμό «Ομάδας Εργασίας Νέων Προεδρίας» και να πάρει τέτοιες αποφάσεις που θα αναβαθμίζουν τον ρόλο και την συμμετοχή των θεσμοθετημένων φορέων νεολαίας και της νεολαίας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Εργατική Νεολαία ΠΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ