ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (WFTU) ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ITUC

Η σύλληψη του Luca Visentini, Γ.Γ. της ITUC, καθώς και σημαντικών στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο συγκεκριμένα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από έρευνες που φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, καταδεικνύουν μια άλλη αποκρουστική πλευρά του πολιτικού συστήματος και της Γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την διαφθορά και τη σήψη. Και φέρνει στην επιφάνεια ανίερες δοσοληψίες και δωροδοκίες, οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση συνδέονται με τη συγκάλυψη φοβερών εγκλημάτων που συντελέστηκαν σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων πολλοί από τους οποίους έχασαν την ίδια τη ζωή τους στο μεροκάματο για να υλοποιηθεί η προπαγανδιστική φιέστα ενός διεφθαρμένου καθεστώτος και να εξασφαλίσουν απίστευτα κέρδη διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η σύλληψη του μέχρι πρότινος Γ.Γ. της European Trade Union Confederation (ETUC) και πρόσφατα της International Trade Union Confederation (ITUC), παρόλο ότι οι ανακρίσεις συνεχίζονται και χωρίς να θέλουμε να τις προκαταλάβουμε, φέρνει στην επιφάνεια και το θέμα της διαφθοράς μέσα στο ίδιο το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Η ενσωμάτωση του «επίσημου» Συνδικαλιστικού Κινήματος , δηλαδή της ETUC, και η εκ μέρους της ουσιαστική πριμοδότηση στις νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απουσία ουσιαστικής αντίδρασης από την πλευρά της σε μια πορεία συνεχούς υπόσκαψης και επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνυπάρχει έκδηλα με τη διαφθορά και τη χρησιμοποίηση των Συνδικαλιστικών πόστων για σκοπούς αλλότριους από τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και η Κλαδική Ομοσπονδία μέλος της, η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές UITTP, έχουν έγκαιρα καταγγείλει και πραγματοποιήσει καμπάνιες για καταδίκη των εγκλημάτων και της εκμεταλλευτικής ασυδοσίας κατά των εργαζομένων στη διαδικασία προετοιμασίας του Μουντιάλ.

Η WFTU θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη αυτής της σκοτεινής υπόθεσης και απαιτεί να φτάσουν οι έρευνες σε όσο γίνεται μεγαλύτερο βάθος και να έλθει στην επιφάνεια όλο το σαθρό παρασκήνιο που έχει διαδραματιστεί πίσω από το τεράστιο εργασιακό και κοινωνικό έγκλημα που έχει πραγματοποιηθεί ώστε να γίνει εφικτή η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού μουντιάλ στο Εμιράτο του Κατάρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ