ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, ύστερα από την έντονη αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων που έλαβαν επιστολές από το Υπουργείο Εργασίας με τις οποίες ενημερώθηκαν ότι χρωστούν χρήματα στην κυβέρνηση από δήθεν υπερπληρωμές που εντοπίστηκαν από το Υπουργείο.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

 

Η κυβέρνηση πήρε εκατομμύρια από τους συνταξιούχους και επιστρέφει ψίχουλα προς άγραν ψήφων.

 

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, ύστερα από την έντονη αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων που έλαβαν επιστολές από το Υπουργείο Εργασίας με τις οποίες ενημερώθηκαν ότι χρωστούν χρήματα στην κυβέρνηση από δήθεν υπερπληρωμές που εντοπίστηκαν από το Υπουργείο.

 

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο υποχρεώθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου, μια μόλις εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, να εξαγγείλει μικρή αύξηση της μικρής επιταγής που λαμβάνουν χαμηλοσυνταξιούχοι.

 

Η εξαγγελία αυτή  είναι αποτέλεσμα της άμεσης και δυναμικής αντίδρασης της ΕΚΥΣΥ και των συνταξιούχων μας, είναι καλοδεχούμενη, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πρόκληση διότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εδώ και 3 χρόνια έχει κωφεύσει στις 21 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις επανειλημμένες επιστολές και διαβήματα της Οργάνωσης των συνταξιούχων με τις οποίες ζητούσε τερματισμό των περικοπών και επαναφορά των ωφελημάτων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές καθώς και μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και αυτών που έχουν ανάγκη για φροντίδα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

 

Μετά που η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει 300 εκ από τους συνταξιούχους με αποτέλεσμα να πληγεί το βιοτικό τους επίπεδο πέραν από 30%, λίγες μόνο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και θεωρώντας ότι μπορεί να διασκεδάσει  τον θυμό και την αγανάκτηση των συνταξιούχων για την ασέβεια με την οποία τους αντιμετωπίζει, έρχεται να δώσει πίσω ψίχουλα.

 

Αξίζει μόνο να υπενθυμίσουμε το γεγονός ότι χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι στερούνται πλέον ή έχει  μειωθεί   η  μικρή επιταγή τους  λόγω της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης να υπολογίσει όλους τους τόκους που πιθανόν να έχουν χαμηλοσυνταξιούχοι από καταθέσεις τους στις τράπεζες για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα χρόνια και ιδιαίτερα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ έχει προχωρήσει στην κατάργηση σχεδόν του Πασχαλινού επιδόματος ύψους 270 ευρώ και έχει επιβάλει δυσβάσταχτες φορολογίες και στους συνταξιούχους ακόμη και για τις κατοικίες των χαμηλοσυνταξιούχων.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθεί, έχει οδηγήσει τα κρατικά νοσηλευτήρια σε τέτοιο κατάντημα που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ξοδεύουν από την χαμηλή τους σύνταξη πάρα πολλά χρήματα για να έχουν μια ελάχιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα.

 

Αναλογιζόμενος όλα αυτά, και ο τελευταίος Κύπριος πολίτης καταλαβαίνει πολύ καλά πως η κίνηση αυτή της κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη προεκλογική σκοπιμότητα.

 

Η ΕΚΥΣΥ διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές και καλεί την κυβέρνηση να συμπεριφερθεί με σεβασμό στους συνταξιούχους, να αφήσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να δεχτεί την πρόταση της ΕΚΥΣΥ για ένα εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των ηλικιωμένων μας, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων.

 

 

13 ΜΑΙΟΥ 2016

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ