ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΕ

Το προσωπικό του Σκε Κοφίνου που εργάζεται στο Κέντρο Υποδοχής αιτητών ασύλου έχει κατέλθει σήμερα 13 Απριλίου 2016 σε αυθόρμητη 24 ώρη στάση εργασίας απο τις 07 :00 πμ μέχρι τις 07:00 πμ αύριο, 14 Απριλίου 2016.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΕ

 

Το προσωπικό του Σκε Κοφίνου που εργάζεται στο Κέντρο Υποδοχής αιτητών ασύλου έχει κατέλθει σήμερα 13 Απριλίου 2016 σε αυθόρμητη 24 ώρη στάση εργασίας απο τις 07 :00 πμ μέχρι τις 07:00 πμ αύριο, 14 Απριλίου 2016.

 

Το προσωπικό είναι καζάνι που βράζει γιατι απο τον περασμένο Ιούνιου του 2015 όπου η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε προκήρυξη προσφοράς του κέντρου υποδοχής αιτητών ασύλου στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης παρά τις συνεχείς προσπάθειες και της συντεχνίας του προσωπικού αλλά και του Δ.Σ του ΣΚΕ Κοφίνου.

Το προσωπικό εργάζεται κάτω απο απίστευτη πίεση και άγχος γιατι δεν γνωρίζει αν αύριο θα έρθει δουλειά και επίσης το ποτήρι έχει ξεχειλήσει γιατι τους τελευταίους μήνες δεν τους καταβάλλονται οι μισθοί και τα ωφελήματα τους έγκαιρα γιατι δεν καταβάλλετε το κονδύλι απο την υπηρεσία ασύλου.

 

Η Παγκύπρια Συντεχνία Εργαζομένων στις Υπηρεσίες ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ απο την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέλη της.

 

Η ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την στάση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα την στάση του Υπουργείου Εσωτερικών για προκήρυξη σε προσφορά του κέντρου υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοφίνου όπου στην πραγματικότητα αφαιρεί το πρόγραμμα από το ΣΚΕ Κοφίνου το οποίο λειτουργούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα τελευταία 13 χρόνια χωρίς να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

Και εδώ διαπιστώνετε η δογματική θέση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πάντων  ακόμα και μικρών οργανισμών που επιτελούν αξιέπαινο έργο.

 

Σε καμιά περίπτωση δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι ο ιδιώτης που θα αναλάβει το εν λόγο πρόγραμμα θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που θα παρέχει στους αιτητές πολιτικού ασύλου στο βωμό του κέρδους.

 

Επίσης το προσωπικό το οποίο εργάζεται εκεί και έχει λειτουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια το οποίο προσλήφθηκε με την σφραγίδα της υπηρεσίας ασύλου ως εκτάκτου αορίστου χρόνου το στέλνουν στις μαύρες λίστες της ανεργίας.

 

Καλούμε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Υπουργό Εσωτερικών όπως κάνουν δεύτερες σκέψεις και το συγκεκριμένο πρόγραμμα παραμείνει κάτω από τον έλεγχο του ΣΚΕ Κοφίνου

 

Καλούμε άμεσα την υπηρεσία ασύλου να καταβάλει το κονδύλι προς το Σκε Κοφίνου για να πληρωθούν οι μισθοι και τα ωφελήματα του προσωπικού.

 

Τον καθορισμό συνάντησης με την υπηρεσία ασύλου και το Σκε Κοφίνου για διεξοδική συζήτηση όσο αφορά τους μισθους και τα ωφελήματα του προσωπικού αλλά και την παιρετέρω πορεία του Κέντρου υποδοχής ασύλων στην Κοφίνου.

 

Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού όπως έχουν δεσμευτεί με την σφράγιση των συμβολαίων κατά την προκήρυξη των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

 

ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ

 

13 Απριλίου 2016

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ