ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Το φαινόμενο της ακρίβειας δεν ξεκίνησε σήμερα και με βάση τις εκτιμήσεις δεν διαφαίνεται να τελειώνει σύντομα.


Επίσης η εμπειρία δείχνει ότι πολύ δύσκολα επανέρχονται οι τιμές, στα επίπεδα που ήταν προηγουμένως, όταν το κύμα πληθωρισμού κοπάσει.
Η κυβέρνηση με δυστοκία και καθυστέρηση μηνών, παρουσίασε σήμερα το πακέτο μέτρων για την ακρίβεια.
Η συνέχιση της μείωσης του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα κίνησης είναι αναγκαίο και επιβαλλόμενο μέτρο.
Η εφάπαξ χορηγίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πρόκειται για μέτρα μιας πνοής που δεν αντιμετωπίζουν την καθημερινή πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά από την ακρίβεια. Ειδικότερα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα διαβίωσης και έκθεσης στην φτώχεια που αντιμετωπίζουν οι λήπτες ΕΕΕ
Η εξαγγελία που αφορά τους συνταξιούχους δεν είναι κάτι πρόσθετο και νέο. Πρόκειται για τον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων, που έτσι και αλλιώς θα γίνει με βάση τον νόμο περί κοινωνικών ασφαλίσεων, από 1 Ιουλίου.
Σημειώνουμε ως θετικό την εισαγωγή σχεδίου επιδότησης φροντίδας παιδιών με οικονομικά κριτήρια, μέτρο που περιλαμβάνεται στις εισηγήσεις που καταθέσαμε στην κυβέρνηση.
Η ΠΕΟ, θα συνεχίσει να διεκδικεί ολοκληρωμένες πολιτικές κατά τις ακρίβειας, πλήρη απόδοση της ΑΤΑ και διεύρυνση της σε όλους τους εργαζόμενους, μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και τις ευάλωτες αμάδες του πληθυσμού.

27/05/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ