ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ανακοίνωση ΠΕΟ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί με τεράστια  ανησυχία τις δραματικές  εξελίξεις και τις τραγικές συνέπειες των συγκρούσεων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη που απειλούν να πυροδοτήσουν  την εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βασική αιτία για την επιδείνωση της κατάστασης και αυτού του νέου κύκλου αίματος είναι η συνεχιζόμενη ισραηλινή κατοχή και τα καθημερινά εγκλήματα και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  που εδώ και χρόνια  διαπράττονται κατά του παλαιστινιακού λαού. 

Μοναδική επιλογή για την επικράτηση της ειρήνης και της ασφάλειας   τόσο για τους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, αλλά και για τους λαούς  στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, είναι ο άμεσος  τερματισμός της  ισραηλινής  κατοχής  και του εποικισμού  όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, και η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού  κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε την  συμπαράστασή μας,  και μαζί  με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό μέχρι την δικαίωση του αγώνα του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ