ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η Συντεχνία Ξενοδοχοϋπαλλήλων εκφράζει την απογοήτευση και την λύπη της για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξεύρεση λύσης για εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνίας 2019-2022 στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.


Η διαδικασία που βρίσκετε σε εξέλιξη στην Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υ.Ε.Κ.Α δυστυχώς δεν δείχνει σημάδια που να συνηγορούν ότι ενδεχομένως να υπάρχει φως στην σήραγγα.
Η προσπάθεια ροκανίσματος του χρόνου είναι προσφιλής μέθοδος των Ξενοδόχων που φέρουν και την κύρια ευθύνη για να αποπροσανατολίσουν και να αποδυναμώσουν τους εργαζόμενους ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που υπάρχει συμπίεση και εντατικοποίηση της εργασίας αφού υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση.
Καλούμε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων να επισπεύσει την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας . Σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσει στην κήρυξη αδιεξόδου όπως προνοεί ο κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων.
Ως ΠΕΟ, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο ροκάνισμα του χρόνου και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας για διασφάλιση των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Καλούμε όλους τους Ξενοδοχοϋπάλληλους σε ΕΝΟΤΗΤΑ και να βρίσκονται σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ.

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ
8 Ιουλίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ