ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Επιστολή αλληλεγγύης της ΠΕΟ προς τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η ΠΕΟ με επιστολή που απέστειλε η Γενική Γραμματέας Σωτηρούλα Χαραλάμπους στον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο Abdalla Attari σχετικά με την νέα απαράδεκτη ενέργεια του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε βάρος των Παλαιστινίων γυναικών στην πόλη της Χεβρώνα όπου κατά την διάρκεια επιδρομής εξανάγκασαν αριθμό γυναικών να γδυθούν υπό την απειλή των όπλων.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή προς τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο:

«Προς: Εξοχότατο Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης Abdalla Attari.

Κύριε Πρέσβη,

Με αποτροπιασμό έχουμε ενημερωθεί για τη νέα απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε βάρος των Παλαιστινίων γυναικών στην πόλη της Χεβρώνα όπου κατά την διάρκεια επιδρομής εξανάγκασαν αριθμό γυναικών να γδυθούν υπό την απειλή των όπλων και των στρατιωτικών σκυλιών.

Πέρα από  την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει την είσοδο στην Περιοχή Α όπου βρίσκεται η πόλη της Χεβρώνα σε οποιονδήποτε Ισραηλινό, οι ρατσιστικές και σεξιστικές  ενέργειες σε βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών παραβιάζουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Οι πράξεις αυτές αποτελούν συνέχεια των καθημερινών εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ με τη χρησιμοποίηση στρατιωτικής βίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα εδάφη.

Απαιτούμε όπως η διεθνής κοινότητα  και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψουν την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, και κινητοποιηθούν άμεσα  αξιοποιώντας  τις αρχές  του διεθνούς δικαίου για τον τερματισμό των καθημερινών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και τον τερματισμό της κατοχής. 

Η Κύπρος παραμένει  θύμα  κατοχής και εποικισμού και ορθά έχει ως γνώμονα της εξωτερικής της πολιτικής την εφαρμογή των αρχών του  διεθνούς  δίκαιου.  Ωστόσο η επιλογή της κυπριακής κυβέρνησης   να ευθυγραμμίσει τα συμφέροντα της χώρας με το κράτος του Ισραήλ που αρνείται  να συμμορφωθεί με τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν διασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια για την χώρα μας αλλά αντίθετα δημιουργεί περισσότερους κινδύνους.

Η ΠΕΟ επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της  με τους αγώνες του παλαιστινιακού  λαού  και τη σταθερή της  υποστήριξη στο δικαίωμά του να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια σε ένα  ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων  Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων μεταξύ αυτών και μικρών παιδιών  που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, την κατεδάφιση του τείχους, τον τερματισμό του εποικισμού και την επιστροφή όλων των προσφύγων.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέσα από τις γραμμές του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Με εκτίμηση,

Σωτηρούλα Χαραλάμπους

Γενική Γραμματέας ΠΕΟ

15/9/2023»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ