Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 12Η ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ τιμά την 12η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που τιμάται στις 12 Μαΐου η Κλαδική Επιτροπή Εργαζομένων στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ εκφράζει τα θερμότατα συγχαρητήρια της προς όλους τους Νοσηλευτές/τριες για το αξιέπαινο έργο που παράγουν και για τις καθημερινές μάχες που δίνουν για τη περιφρούρηση και τη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας.

Με την ευκαιρία της 12ης Μαΐου η Συντεχνία επισκέφθηκε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και μοίρασε ευχετήριες κάρτες στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως είναι δίπλα τους και αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους.

Ο εορτασμός της μέρας αυτής αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής για τη πολυεπίπεδη προσφορά και την ανεκτίμητη συνεισφορά τους που έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η 12η Μαΐου θα μπορούσε να αποτελεί πραγματική γιορτή αν  βασικά ζητήματα και αιτήματα του νοσηλευτικού κλάδου είχαν επιλυθεί, όπως είναι οι συμφωνημένοι όροι εργασίας μέσω Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, Α.Τ.Α. για όλους τους εργαζόμενους, αναγνώριση της επιστημονικότητας του επαγγέλματος και ανάλογη μισθολογική αναβάθμιση, ενδεδειγμένη  ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας.

12/5/2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ