Κοινή ανακοίνωση ΠΕΟ και DEV-IS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Μαΐου 2024 στα γραφεία της ΠΕΟ συνάντηση μεταξύ του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΕΟ και της Εκτελεστικής Γραμματείας της DEV-IS η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των επαφών και της κοινής δράσης μεταξύ των δυο οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δυο οργανώσεων.

Συζήτησαν επίσης την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό πρόβλημα εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την επικίνδυνη στασιμότητα στην οποία βρίσκεται το κυπριακό πρόβλημα τονίζοντας ότι η απουσία διαλόγου και η δημιουργία νέων τετελεσμένων οδηγούν στην οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Οι δυο οργανώσεις συμφωνούν ότι η επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών είναι ο μόνος δρόμος για ανακοπή των αρνητικών εξελίξεων και καλούν τους δύο ηγέτες να αξιοποιήσουν δημιουργικά την κάθοδο στη Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο όπου έμειναν στο Γκράν Μοντανά.

Η ΠΕΟ και η DEV-IS καταδικάζουν την γενοκτονία που συνεχίζει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων με την συνενοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Οι δύο οργανώσεις επαναβεβαιώνουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και εκφράζουν την σταθερή στήριξη τους στο δικαίωμα του να ιδρύσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν την κοινή δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων με στόχο την υλοποίηση του κοινού οράματος, μια Κύπρο ειρηνική και επανενωμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ