ΚΟΥΡΣΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Κούρσα χωρίς τερματισμό οι αυξήσεις στα καύσιμα
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους εργαζόμενους

Οι τιμές των καυσίμων έσπασαν το φράγμα των 2 ευρώ δημιουργώντας νέο ρεκόρ ακρίβειας και η κούρσα των αυξήσεων φαίνεται ότι δεν έχει τερματισμό.
Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν εδώ και πολλή καιρό και οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, υποφέρουν. Μπροστά στην μεγάλη επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής ή εφαρμόζει κάποια ημίμετρα που δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η επιβίωση για χιλιάδες νοικοκυριά έχει γίνει πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη. Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς άλλες δικαιολογίες.
Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διαφοροποιήσει τον τρόπο παραχώρησης της ΑΤΑ και ότι θα συνεχίσει να παρέχεται στο 50% πέραν από επέμβαση στα εργασιακά θέσμια, δείχνει ότι κυβέρνηση δεν έχει ως προτεραιότητα να προστατεύσει τους εργαζόμενους, αντίθετα στηρίζει τους εργοδότες. Επαναλαμβάνουμε ότι η πλήρης απόδοση της ΑΤΑ και η διεύρυνση της για να καλύψει όλους τους εργαζόμενους είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για να προστατευτεί το εισόδημα των εργαζομένων.
Η ΠΕΟ καταθέτει προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας εδώ και ένα χρόνο αλλά δυστυχώς δεν εισακουγόμαστε:
• Αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας για να αντισταθμιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης.
• Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.
• Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων και στα καύσιμα.
• Κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα
• Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με την ενεργοποίηση των μηχανισμών του Υπουργείου Εμπορίου με σκοπό την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.
Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να κινητοποιεί τους εργαζόμενους διεκδικώντας την προστασία των εργαζομένων, των ευάλωτων ομάδων, των χαμηλοσυνταξιούχων, ενάντια στην αισχροκέρδεια και την ασυδοσία.
24/6/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ