ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Κραυγή απόγνωσης από τους συνταξιούχους
Έντονες διαμαρτυρίες για την ακρίβεια. Ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων

Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ, οι οποίοι μετά την γιορτή που ήταν αφιερωμένη στην Μάνα, στις 4 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν έξω από το Οίκημα της «Ομόνοιας» Βορείου Πόλου απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που παρουσιάζεται εξαιτίας της ακρίβεια, η οποία είναι στα ύψη.


Με κύριο σύνθημα «Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα!» οι συνταξιούχοι ένωσαν την φωνή τους με τα επανειλημμένα διαβήματα στα οποία προέβη η ΕΚΥΣΥ από τον περασμένο Σεπτέμβριο ζητώντας άμεση απάμβλυνση της κατάστασης αυτής. Άλλωστε, τα Επαρχιακά Συνέδρια της ΕΚΥΣΥ ενέκριναν σχετικά υπομνήματα και εξουσιοδότησαν την Οργάνωση η οποία τα απέστειλε προς τις Υπουργούς Εργασίας και Ενέργειας και στην Υφυπουργό Πρόνοιας, απαιτώντας την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η πρόσθετη ανάγκη για κάλυψη του μεγάλου κόστους που παρατηρείται ενόψει των αυξημένων τιμών στον ηλεκτρισμό, στα καύσιμα, στο γκάζι και σε όλα ανεξαίρετα τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται καθημερινά οι συνταξιούχοι για την επιβίωσή τους.
Όπως είναι γνωστό, η ΕΚΥΣΥ με επιστολή της από τις 10 Φεβρουαρίου προς την Υπουργό Ενέργειας, ζητά:
-Συμπερίληψη των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα στην διατίμηση με κώδικα 08, η οποία ισχύει μόνο για μερικές ευάλωτες ομάδες καταναλωτών -πελατών της ΑΗΚ.
-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.
-Μείωση του ΦΠΑ και άλλων τελών στο ηλεκτρικό ρεύμα για όσο καιρό συνεχίζεται το κύμα των αυξήσεων.
– Να καταργηθεί η διπλή φορολογία στα καύσιμα
-Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων.
-Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με την ενεργοποίηση των μηχανισμών του Υπουργείου Ενέργειας με σκοπό την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.
Η ΕΚΥΣΥ αναμένει από την Κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση να πάρει αποφάσεις που να στηρίζουν πραγματικά τους συνταξιούχους και όσους έχουν ανάγκη .

6 Μαΐου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ