ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Μήνυμα αλληλεγγύης ΠΕΟ με τον Παλαιστινιακό λαό

H ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει να κλιμακώνει τα εγκλήματα της   εναντίον του παλαιστινιακού λαού εξαπολύοντας νέα επίθεση εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με   τανκς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και μπουλντόζες.

Κατά τη διάρκεια  της επίθεσης δεκάδες  Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η επίθεση συνεχίζεται.

Το νέο αυτό έγκλημα αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων  φρικτών εγκλημάτων  που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ  σε βάρος του   παλαιστινιακού λαού σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού  έχει πολλές ομοιότητες με το πρόβλημα του κυπριακού λαού αφού και οι δύο λαοί είναι θύματα κατοχής, οι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ και  οι Κύπριοι από την Τουρκία.  Η επιλογή της κυπριακής κυβέρνησης    να ευθυγραμμίσει τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-Ισραήλ και η εμπλοκή της στα Νατοϊκά σχέδια για την Ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί κινδύνους  για την πατρίδα και το λαό μας. Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας  θα πρέπει να στηρίζεται στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Απαιτούμε  τον άμεσο τερματισμό της  στρατιωτικής επιχείρησης στην Τζενίν, και καταδικάζουμε τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και τα συνεχιζόμενα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας και των  διεθνών  νόμων. Η διεθνής κοινότητα  θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική των δύο μέτρων και δυο σταθμών και να δράσει άμεσα και αποφασιστικά ενόψει της κλιμακούμενης κρίσης που απειλεί την ειρήνη σε ολόκληρη της περιοχή.

Η ΠΕΟ επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της  με τους αγώνες του παλαιστινιακού  λαού  και τη σταθερή της  υποστήριξη στο δικαίωμά του να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια σε ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ