ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.Λ.Κ.

Οι Λιμενεργάτες και Σημειωτές μέλη της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ, στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας πραγματοποιούν μονόωρη στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 από τις 7:30π.μ. μέχρι τις 8:30 π.μ., μαζί με τους Λιμενεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.Λ.Κ.

 

Η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη ενεργούσαν συνειδητά όταν προωθούσαν την εκχώρηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού στους ιδιώτες. Ο Νεοφιλελευθερισμός ήταν η φιλοσοφία τους και το Μνημόνιο το ‘μανιφέστο’ τους.

 

Εμείς προειδοποιούσαμε κάτ’ επανάληψη για το επερχόμενο ξεπούλημα. Ήταν δεκάδες οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και τις Συντεχνίες της Α.Λ.Κ. Τα τελευταία δύο χρόνια τα είπαμε δημόσια και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το κόμματα. Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, πήγαν έξω από τη Βουλή, προσπάθησαν να μεταφέρουν το μήνυμα στις συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, αλλά αντί να εισακουσθούν λοιδορήθηκαν και απειλήθηκαν. Στο τέλος η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ έμεινε μονή να αγωνίζεται για αποτροπή του ξεπουλήματος μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Ο Υπουργός σήμερα χωρίς καμία αναστολή και χωρίς να ντρέπεται παραδέχθηκε ότι δώσαμε το μονοπώλιο και τα κέρδη από το Δημόσιο στους Ιδιώτες γιατί όπως είπε «είμαστε μικρή αγορά και γι’ αυτό τέθηκαν όροι για να μην υπάρξουν άλλοι που θα δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς».

 

Η πλειοψηφία της Βουλής όμως ψήφισε και ενέκρινε τις συμφωνίες της Κυβέρνησης γι’ αυτό δεν δικαιούνται σήμερα να λεν ότι δεν γνώριζαν.

 

Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να απολογηθούν όχι μόνο οι Κυβερνώντες που συνειδητά έπραξαν, αλλά και αυτοί που με τη ψήφο τους επικύρωσαν τα Συμβόλαια με τους ιδιώτες.

 

Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτό να είναι η αιτία για να αποτρέψουμε το μεγάλο φαγοπότι με το ξεπούλημα των κερδοφόρων Οργανισμών Cyta και ΑΗΚ. 

 

Από τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

6 Ιουλίου 2016

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ