Οδεύει προς δικαίωση ο αγώνας των εργαζομένων διανομέων

Ο αγώνας των εργαζομένων διανομέων σε ψηφιακές πλατφόρμες οδεύει προς δικαίωση δύο χρόνια σχεδόν μετά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με τη στήριξη της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε πρόταση για τη συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των διανομέων – ντελιβεράδων που αριθμεί περίπου 3,000 εργαζόμενους. Η πρόταση εξετάζεται από τις Συντεχνίες ώστε να διασφαλιστεί από τη μια η ασφάλειά τους και από την άλλη τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Νεόφυτος Ττιμινής ανέφερε πως η πρόταση προήλθε ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Συνδικαλιστικό Κίνημα για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση στον κλάδο.

Το αποτέλεσμα της πρότασης αξιολογείται, είπε, σημειώνοντας ότι θα ζητηθούν κάποιες διευκρινήσεις και πρόσθεσε πως αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα.

Ξεκαθάρισε ότι η Σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ των Συντεχνιών και των διαχειριστών στόλου και θα διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε να υπάρχουν ρυθμισμένοι όροι εργασίας για όλο τον Κλάδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ