Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ απέσυραν τα νομοσχέδια που αφορούν την ιδιωτικοποίηση και κατ΄ επέκταση το ξεπούλημα της ΑΤΗΚ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ

 

 

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ απέσυραν τα νομοσχέδια που αφορούν την ιδιωτικοποίηση και κατ΄ επέκταση το ξεπούλημα της ΑΤΗΚ.

Οι αγώνες των εργαζομένων, των πολιτικών κομμάτων που αντιτίθεντο σ΄ αυτό το ενδεχόμενο και των άλλων κοινωνικών δυνάμεων ξεσκέπασαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Η επιμονή των Συντεχνιών να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα και η έναρξη της συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών δημιούργησαν συνθήκες σίγουρης απόρριψης του νομοσχεδίου.

Φαίνεται ότι η απόσυρση τους αποτελεί για την Κυβέρνηση κίνηση τακτικής για να ξεφύγει από την δυσκολία στην οποία βρέθηκε.

Είμαστε βέβαιοι με βάση τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις των Κυβερνώντων ότι θα επανέλθουν μετά τις Βουλευτικές εκλογές με ένα χειρότερο για το δημόσιο συμφέρον ,την κοινωνία και τους εργαζόμενους σενάριο. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν από τώρα την Κυβέρνηση ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα της υπεράσπισης του οργανισμού τους και του δημόσιου πλούτου και ταυτόχρονα καλούν τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτάχθηκαν στην ιδιωτικοποίηση να παραμείνουν στις διακηρυγμένες θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι καλούν επίσης την Κυβέρνηση και το Δ.Σ της ΑΤΗΚ να εγκαταλείψουν την πολιτική της απαξίωσης και αξιοποιώντας την εμπεριστατωμένη πρόταση εκσυγχρονισμού του οργανισμού που ετοίμασαν οι συντεχνίες της ΑΤΗΚ και κατόπιν διαλόγου να ετοιμάσουν τις αναγκαίες θεσμικές και δομικές αλλαγές που θα επαναφέρουν τον οργανισμό στην σωστή του διάσταση προς όφελος της κοινωνίας.

                

Από την ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

29 Μαρτίου 2016

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ