ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ 2024 ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σε 24ώρη ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η του Μάρτη 2024 κατέρχονται οι εκπαιδευτικοί των υποστηρικτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας.

Μετά από την αναβολή προγραμματισμένης συνάντησης με το ΥΠΑΝ την Τετάρτη 21/2/2024, συνήλθαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της ΠΕΟ και της ΣΕΚ που στελεχώνουν τα υποστηρικτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή 1η  Μαρτίου 2024 και σε διαμαρτυρία την ίδια ημέρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας και ώρα 11:00 πμ.

Το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ροκανίζει τον χρόνο σε βάρος των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα προγράμματα και δεν ξεκαθαρίζει την θέση του για την λειτουργία και στελέχωση των προγραμμάτων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αλλά και για το μέλλον των προγραμμάτων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού.

Επίσης δεν τοποθετείται για την απαράδεκτη θέση της ΟΕΛΜΕΚ να απολυθούν οι υφιστάμενοι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ μέσης εκπαίδευσης για να πάρουν την θέση εργασίας τους άλλοι εργαζόμενοι.

Πέραν αυτού η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη  λειτουργία όλων των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων την επόμενη σχολική χρονιά αφού δεν έχει γίνει ακόμα κανένας προγραμματισμός.

Οι εκπαιδευτικοί των υποστηρικτικών προγραμμάτων από το έτος 2013 αγωνίστηκαν για δέκα ολόκληρα χρόνια για να καταργηθεί η αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα τρίτο να διεκδικεί το αποτέλεσμα των επιτυχιών που ήταν απών όλα αυτά τα χρόνια.

Το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας οφείλει να διαφυλάξει την απασχόληση των εργαζομένων στα προγράμματα, να ενισχύσει την παρεχόμενη εκπαίδευση σε αυτά, να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα προγράμματα αυτά είναι μια μεγάλη κοινωνική κατάκτηση και απευθύνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Κανένας από τους υφιστάμενους που υπηρετούν στα προγράμματα δεν πρέπει να θυματοποιηθεί και να χάσει την απασχόληση του. Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχει μια οικογένεια. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα έχουν υποστεί άδικη και παράνομη απασχόληση για δέκα χρόνια, ενώ προσέφεραν τα μέγιστα. 

Οι εκπαιδευτικοί όλων των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων μέλη των Συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί αγώνας, είναι αποφασισμένοι, ενωμένοι και με δυναμικά μέτρα και κλιμάκωση τους αν χρειαστεί θα διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται σε περίπτωση που το ΥΠΑΝ και η Κυβέρνηση αθετήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Κάνουμε κάλεσμα για μαζική και μαχητική διαδήλωση με την συμμετοχή  όλων των Εκπαιδευτικών στα προγράμματα στην διαδήλωση της 1ης του Μάρτη 2024 στις 11:00  η ώρα έξω από το ΥΠΑΝ και ζητάμε και την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα στον δίκαιο αγώνα μας.

Από την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και την ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ