ΣΗΔΗΚΕΚ: ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις-Η απόφαση της Βουλής δικαιώνει τους αγώνες των εργαζομένων και τη σταθερή θέση της ΣΗΔΗΚΕΚ

 

 

 

ΣΗΔΗΚΕΚ: ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις-Η απόφαση της Βουλής δικαιώνει τους αγώνες των εργαζομένων και τη σταθερή θέση της ΣΗΔΗΚΕΚ

Η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ που συνήλθε σήμερα σε τακτική συνεδρία χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση της Βουλής να καταψηφίσει κατά πλειοψηφία τα κονδύλια που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Η απόφαση αυτή έρχεται σαν συνέχεια προηγούμενης απόφασης για παγοποίηση της διαδικασίας μέχρι το 2017.

Όταν το 2013 επιβαλλόταν το Μνημόνιο οι πιο πολλοί δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατό να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Η σταθερή θέση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας και ενότητας όλων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, οι μεγάλοι και σκληροί αγώνες των εργαζομένων και η αντίδραση των κοινωνικών δυνάμενων έφεραν αποτελέσματα.

Η προσήλωση στο στόχο για αποτροπή του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα, του ρόλου και της συμβολής των κερδοφόρων Οργανισμών στην ανάπτυξη και την προσφορά στην κοινωνία, ήταν εκείνα τα στοιχεία που ευαισθητοποίησαν την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις. Ο αγώνας αυτός είχε και απώλειες όπως το κλείσιμο των Οργανισμών (Κυπριακές Αερογραμμές, ΑΚΕ κ.α.) και το ξεπούλημα των εμπορικών δραστηριοτήτων της Α.Λ.Κ.

Παρόλα αυτά Κυβέρνηση και Τρόικα επιμένουν στην εφαρμογή των Νεοφιλεύθερων Πολιτικών γι’ αυτό η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρις ότου ανακόψουν οριστικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για ολοκλήρωση της πολιτικής ξεπουλήματος των κερδοφόρων Οργανισμών βάζοντας σε προτεραιότητα αυτό το διάστημα τη Cyta, της οποίας προσπαθούν με συγκεκριμένες ενέργειες να ανατρέψουν την κερδοφόρα πορεία της.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ