ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΥΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Τα ίδια προβλήματα παραμένουν άλυτα από το 2014
Συνάντηση ΕΚΥΣΥ με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας Ιωάννη Βασιλειάδη, είχε αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ αποτελούμενη από τον Γ.Γ. Κώστα Σκαρπάρη και τον Ε.Γ. της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας Μάρκο Τσιηφτέ στις 9 Μαΐου.


Στη συνάντηση η ΕΚΥΣΥ έθεσε για ακόμη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που δυστυχώς συνεχίζουν να παρουσιάζονται από το 2014 μέχρι και σήμερα και δεν έχουν επιλυθεί σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Υπηρεσία τόσο της ίδιας της Οργάνωσης όσο και των ενδιαφερόμενων συνταξιούχων.
Τέθηκε επίσης το ζήτημα της ανάγκης για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων γενικά και ιδιαίτερα της επίσπευσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων που ζητούν φροντίδα και δεν έχουν την «πολυτέλεια» να περιμένουν.
Η ΕΚΥΣΥ ζήτησε με έντονο τρόπο να μην αποκόπτονται ή να μειώνονται επιδόματα και εκ των υστέρων να ενημερώνεται ο δικαιούχος για να προβεί σε ένσταση. Αντίθετα, η Οργάνωση πρότεινε να ενημερώνονται οι δικαιούχοι εκ των προτέρων και αν δεν δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, τότε να γίνεται η αποκοπή ή η διαφοροποίηση του ποσού.
Υπέδειξε επίσης τις λανθασμένες διαδικασίες που ακολουθούνται εξαιτίας του ότι ζητούνται πάρα πολλά στοιχεία ξανά και ξανά που μόνο ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου προκαλούν (π.χ. ασφαλιστικό λογαριασμό, στον οποίο η υπηρεσία μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή βεβαίωση ότι δεν λαμβάνει σύνταξη ο αιτητής από οποιαδήποτε άλλη χώρα κ.α. ).
Τέλος η ΕΚΥΣΥ υπέβαλε εισηγήσεις για βελτίωση του σχεδίου αφού φαίνονται εξόφθαλμα στρεβλώσεις που δημιουργούν αντιδράσεις από τους συνταξιούχους που αδικούνται.
Ο προϊστάμενος της Υπηρεσία ευχαρίστησε την ΕΚΥΣΥ για τις εποικοδομητικές της εισηγήσεις και προτάσεις και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει σταδιακά να επιλύσει αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Ήδη αυτές τις μέρες αναμένεται να λειτουργήσει δοκιμαστικά στη Λευκωσία γραφείο εξυπηρέτησης των χαμηλοσυνταξιούχων και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ή και ελέγχου και παραλαβής των αιτήσεων. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και σε άλλες επαρχίες ή και μέσω των ΚΕΠΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ