Συνεχίζουμε τους αγώνες με ενότητα και οργάνωση

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, συνήλθε στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων, Μηχανοτεχνιτών, Ηλεκτροτεχνιτών, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών εργατών Κύπρου ΠΕΟ.

Η συνεδρία ασχολήθηκε με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και τους συναφείς κλάδους  και εξέτασε τα καθήκοντα που προκύπτουν μέσα από την καθημερινή δράση της Συντεχνίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Μιχάλης Παπανικολάου, αναφερόμενος στα γενικότερα ζητήματα, ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος σε ποιο σημείο βρίσκεται το μεγάλο θέμα της ΑΤΑ, για τα θέματα που προκύπτουν για τον γενικό κατώτατο μισθό εξαιτίας του απαράδεκτου τρόπου που εφαρμόστηκε, για την νέα πολιτική απασχόλησης και τον προκλητικό τρόπο που λήφθηκε η απόφαση από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τις συνέπειες που θα έχει στους εργαζόμενους αν δεν αποσυρθεί άμεσα.

Στη συνέχεια ενημέρωσε για την πορεία ανανέωσης των Συλλογικών Συμβάσεων στην Οικοδομική Βιομηχανία, στους κλάδους των ηλεκτρολόγων και μεταλλουργών και αφού ανάφερε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο,  κάλεσε τα στελέχη της Συντεχνίας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ιδιαίτερα για τη Συλλογική Σύμβαση στην Οικοδομική Βιομηχανία, καταδίκασε την απαράδεκτη στάση των εργοδοτών, που αντί να εκτιμήσουν τις θέσεις της εργατικής πλευράς που εκφράστηκε με την υποβολή συγκρατημένων αιτημάτων, συνεχίζουν να τηρούν άτεγκτη στάση καθ΄ όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αμφισβητώντας παράλληλα πολλά από τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, μετά την συζήτηση που ακολούθησε και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τους περαιτέρω χειρισμούς, στέλνει  ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τες κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσει την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων μέσα από τους μηχανισμούς της Συντεχνίας και αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση, τόσο στη στάση της Κυβέρνησης για τα διάφορα γενικότερα ζητήματα (ΑΤΑ, πολιτική απασχόλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες κ.λπ.) όσο και των εργοδοτικών συνδέσμων για τα ζητήματα της ανανέωσης των Συλλογικών Συμβάσεων, θα καλέσει τους εργαζόμενους να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας, για άλλη μια φορά στέλνει το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες ότι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και τους συναφείς κλάδους βρίσκονται σε πλήρη συσπείρωση, ενότητα και ετοιμότητα για να  διεξάγουν με επιτυχία όλους τους μελλοντικούς συλλογικούς αγώνες, που έχουν μπροστά τους.

ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ