Υπέρ της συμφωνίας ανανέωσης της Σύμβασης για τους Ωρομίσθιους τάχθηκαν οι εργαζόμενοι

► Με ψηφοφορία και την συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της καταρχήν συμφωνίας Συντεχνιών και Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού προσωπικού και των Ωρομίσθιων του ΟΚΥπΥ για τις χρονιές 2022-2024 πραγματοποιήθηκε σήμερα η Παγκύπρια Συνέλευση των Αντιπροσώπων των εργαζομένων.

Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει την ικανοποίηση της αφού τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση αγκαλιάστηκαν από την καταπληκτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Εξ αρχής η ΠΑΣΥΕΚ – ΠΕΟ είχε δηλώσει πως αμετάθετος στόχος για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης 2022-2024 ήταν η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωρομίσθιων εργαζόμενων αφού είναι οι πιο χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα.

Με την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης 2022-2024 ικανοποιείται ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που αφορά τον συνδυασμό των χαμηλότερων κλιμάκων μισθοδοσίας στο ωρομίσθιο προσωπικό, γεγονός που αναβαθμίζει χιλιάδες χαμηλόμισθους εργαζόμενους καθώς επίσης τους δίδει σημαντικά μισθολογικά οφέλη. Ο συνδυασμός των κατώτερων κλιμάκων μισθοδοσίας αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους αφού αυξάνει τα εισοδήματα τους, θα αυξήσει τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά τους ωφελήματά αλλά και πολλαπλασιάζει τα οφέλη από το ταμείο προνοίας.

Την ίδια στιγμή μέσα από την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης επετεύχθη μισθολογική επέκταση όλων των κλιμάκων κατά 2 προσαυξήσεις, ελάχιστο πόσο απόδοσης της ΑΤΑ και αύξηση κατά 0,05% στα ταμεία ευημερίας.

Επίσης μετά από 15 χρόνια στασιμότητας και διάβρωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων οι εργαζόμενοι πέτυχαν να δοθούν γενικές αυξήσεις ύψους 1,5% .

🎯 Η Συλλογική Σύμβαση 2022-2024 προνοεί τα ακόλουθα:

📌 Γενική αύξηση ύψους 1,5% από την 1η Οκτωβρίου 2024

📌 Συνδυασμό όσων κλιμάκων μισθοδοσίας δεν ήταν συνδυασμένες

📌 Επέκταση των κλιμάκων μισθοδοσίας κατά 2 προσαυξήσεις

📌 Ελάχιστο ποσό τιμαριθμικού επιδόματος

📌 Αύξηση του ποσοστού του ταμείου ευημερίας κατά 0,05%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ―

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΕΟ με νέο Γενικό Διευθυντή ΟΑΥ

👉 Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής την Γενική της Γραμματέα, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, και συνοδευόμενη από τον Κεντρικό Οργανωτικό της Ομοσπονδίας, Χρίστο Τομπάζο, τον Γενικό Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ, Νίκο Γρηγορίου, το Οργανωτικό Στέλεχος της ΣΗΔΗΚΕΚ,...

Η ΠΕΟ συμμετέχει στο Mani Fiesta στην Οστένδη

➡️ Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, συμμετέχει για πρώτη φορά στο Mani Fiesta το οποίο διοργανώνει το Κόμμα Εργατών Βελγίου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου στην πόλη Οστένδη...

Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

🚩 Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης το ΑΚΕΛ και οι Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος (ΠΕΟ, ΠΟΓΟ, ΕΚΑ, ΕΔΟΝ) έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση Κινητοποίησης/Εκδήλωσης σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης που...