ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Διαδήλωση κατά των Βρετανικών Βάσεων

Η ΠΕΟ στηρίζει τη διαδήλωση κατά των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι την οποία διοργανώνει το Συμβούλιο Ειρήνης Κύπρου (CPC) την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 11:00 π.μ.

Η διαδήλωση διοργανώνεται ως απάντηση της υποστήριξης που παρέχουν οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στον βομβαρδισμό της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Η ΠΕΟ καλεί τα μέλη της και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη διαδήλωση για την καταδίκη των αεροπορικών επιθέσεων που διεξάγονται από τις βρετανικές βάσεις και για τη μεταφορά πολεμικού υλικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Αγωνιζόμαστε να κάνουμε την Κύπρο γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας των λαών και όχι ορμητήριο πολεμικών αεροσκαφών για να σκοτώνουν άμαχους στην Παλαιστίνη. Ο κυπριακός λαός δεν θέλει βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα του και απαιτούμε το κλείσιμο τους.

Καταγγέλλουμε επίσης την παράνομη παρουσία του αμερικανικού στρατού στη χώρα μας.

Απαιτούμε να τερματιστεί η εμπλοκή της Κύπρου μέσω των βρετανικών βάσεων στη συνεχιζόμενη γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού και ζητούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ζητούμε ελευθερία για την Παλαιστίνη και ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Απαιτούμε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες των βρετανικών βάσεων και να εκφράσει στην πράξη την αλληλεγγύη της προς τον παλαιστινιακό λαό.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ